Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-09-2009, 15:26   #1
onursemih
 
onursemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sergen: Bu Beşiktaş'ta Oynarım

G.SARAY-Beşiktaş derbisindeki tempoya bakın. Doğru dürüst koşan bir-iki kişi ya var ya yok...Günümüz total futbolunda mücadele etmek zorundasın. Futbol koşmadan oynanmıyor. Böyle durarak elim belimde ben de oynarım. Hatta daha alâsını oynarım. Biz niye bıraktık ki futbolu. Koşmadan oynanacağını bilseydim eğer, emin olun 4 sene daha devam ederdim.

MUSTAFA Denizli’nin kadro seçimli büyük yanlışlıklarla doluydu. Bu sene hiç kaleye geçmeyen Rüştü, sakatlıktan yeni çıkmış Yusuf ile Ekrem, ilk maçını oynayan Tabata ve “Ben formsuzum” diye bas bas bağıran Nihat ile çıkarsan sahaya böyle olur işte. Yılların tecrübeli kalecisi öyle iki gol yedi ki, inanmak mümkün değil. Onun kariyerine hiç yakışmadı. Maçın kaybedilmesinin temel unsuru Rüştü’ydü ne yazık ki. Unutmayalım ki maçın hakkı kesinlikle bu skor değildi. Ama işte o 2 büyük hata bu sonucu doğurdu. Beşiktaş ilk yediği gol ile ikinci yediği gol arasında üstün taraftı. İşte bu süre içinde 1-1’i bulsaydı kazanan taraf olurdu. Burada bir çift sözüm Serdar Özkan’a. Derbiler diğer maçlara benzemez. Yakaladın mı atacaksın. Aksi durumda hakketmediğin bir sonuçla karşı karşıya kalırsın.

TABATA NİYE ÇIKTI?

ARAYA atılan toplara çabuk hareketlenen Nihat’ı ağır Servet ile Emre Aşık’ın arasına koymak belki mantıklı bir düşünceydi ama Nihat o eski Nihat değil ki. Ayrıca ona ara topları kim atacak?

TABATA bu görevi üstlenebilirdi ama tuhaf biçimde kenara alındı. Hatalı bir değişiklikti. Çünkü Tabata iyi oynuyordu. İlk maçı, hem de derbi, buna karşın iyiydi, sahada kalsa daha mantıklı olurdu. Beşiktaş yönetimi kendine şu soruyu sormalı: ‘Yaptığımız transferler doğru mu?’ 2 takımın yabancıları arasındaki büyük fark ortada. G.Saray’ınkiler maçı kazandırıyor, Beşiktaş’ınkiler hiç birşey yapmıyor. Mustafa Hoca artık bazı oyunculardan vazgeçmeli.

BU iş zevk işi değil. En vasatı yılda en az 1 milyon dolar kazanıyor. Aldıkları paranın karşılığını vermeli herkes. Bu iş profesyoneldir ve farkına varmalılar. Onu bırakın 45. dakikada yaptığı değişikliklerle, çıkan oyuncuları kafa olarak bitirdi Denizli. Tecrübeyle sabit: Onları bir daha zor düzeltir.

BEŞİKTAŞ ne yazık ki, maç kazanmayı unuttu. Hem teknik ekip unuttu hem takım. Lig ve Şampiyonlar Ligi bundan sonra çok ama çok sıkıntılı. G.Saray’ı zor yakalarlar. Bir de F.Bahçe var, düşünün.

BEŞİKTAŞ’IN İŞİ ZOR!

G.SARAY fiziksel açıdan çok düşmüş. Karşılarında Anadolu takımı olmayınca sıkıntı çektiler. Hakan, Sabri, Emre Aşık ve Servet takımın en iyileriydi, anlayın. Yani arka taraf sağlamdı. Ama mesela Bosna-zede Arda hiç yoktu. Yorulan Kewell da Arda’dan önce değişmeliydi. Bence haftada 3 maçı oynayacak güçleri yok. Peki G.Saray takımı niye kazandı? Çünkü yetenekli, skoru değiştirecek oyuncu sayısı çok fazla. İşte hiç beklenmedik anda Mustafa Sarp golü attı. Oysa Beşiktaş’ta bu tip adamlar yok. Kenardakiler de ortada. Bobo girdi ayağına top değmedi. Üzülerek söylüyorum ama Beşiktaş’ı sonunu karanlık görüyorum..

Sergen Yalçın
__________________
Click the image to open in full size.

Mekanın Cennet Olsun Küçük Şifo..
onursemih Ofline   Alıntı ile Cevapla