Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-09-2009, 20:52   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş kaçırdı Galatasaray attı

Sezonun ilk derbisinde kazanan taraf ev sahibi Galatasaray oldu. Bu galibiyet Galatasaray'ın oynadığı futbolun karşılığı mıydı? Hayır. Ne Galatasaray kazanmayı hak etti. Ne de Beşiktaş kaybetmeyi.
Peki neden kaybetti Beşiktaş; 1- Rüştü'nün inanılmaz iki hatası özellikle birincisi. 2- Beşiktaşlı futbolcuların özellikle Serdar'ın Galatasaray ceza sahası içindeki son vuruşlarındaki beceriksizliği. Beşiktaş ikinci 45 dakikada Galatasaray'dan daha çok pozisyon buldu. Ama yazımın başında da belirttiğim gibi böylesine pozisyonları bulduğun zaman değerlendirmek önemlidir. Dün bunu bir kez daha gördük. Peki Beşiktaş'ta sahaya çıkan 11 nasıldı. Ben Galatasaraylı futbolcu olsam veya Galatasaray teknik direktörü Rijkaard olsam. Beşiktaş buraya puanlar değil. Puan almaya gelmiş derdim. Kazanmak için gelen takım Holosko, Bobo ve Nobre gibi üç tane golcü oyuncusunu kulübede oturtur mu! Üçünü birden oynatma ama en az ikisi sahada olmalıydı.
İsmail Köybaşı, çok iyi niyetli ve çalışkan. Ama henüz tecrübesiz ve acemi. Keita, her pozisyonda Beşiktaş'ın sol kanadını felç etti. Dün Galatasaraylıların çok şey beklediği kaptan Arda hiç bir varlık gösteremedi. Bunda Arda'yı çok iyi kontrol eden Ekrem'in büyük rolü vardı. Beşiktaş ikinci yarıya Nihat ve Tabata gibi en pahalı futbolcularından yoksun çıktı. Varın siz anlayın!
Üstüne basa basa yine söylüyorum. Farklı galibiyet Galatasaray'ın oynadığı futbolun kesinlikle karşılığı değildi. 5 maçta 9 puan kaybeden Beşiktaş'ı zor günler bekliyor. Şimdi Beşiktaş'ın bu zor günlerinde camiasının yanında olma zamanı. Kaybedilen 9 puan az değil. Ama daha da köprünün altından çok sular geçer. Ve Beşiktaş camiası unutmasın ki oynayacakları Şampiyonlar Ligi var. Kenetlenme günü bugündür.
Maçın hakemi Bülent Yıldırım iyi bir maç yönetti. Futbolcular kadar koştu. Pozisyonlara çok yakındı. Kaleci Leo Franco'nun topa müdahalesi içerde mi, dışarıda mı? Bu kararında hatalı olabilir. Ama bence burada, eğer dışarıdaysa Bülent Yıldırım'dan çok içeride mi, dışarıda mıyı tespit edemeyen yardımcısının hatası var!

Ömer Güvenç
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla