Konu: Analiz...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-09-2009, 01:24   #1
D.AMOKACHİ
 
D.AMOKACHİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Analiz...

Değerli arkadaşlar, durumumuz hakkında düşüncelerimi buraya yazmak ve içimi dökmek istedim.

Ezeli rakiplerin ortada olmadığı bir sezonda kazanılan ( oldukça zorlanarak ) şampiyonluk, zorda olsa rakiplerin ortada yokkende olsa, takımın ve camianın havası açısından çok önemliydi ve kupaylada süslenerek çifte şampiyonluğa ulaşıldı.

İşte ne olduysa o anda oldu ve birden Sn. Denizli istifa söylemleri ile tüm şampiyonluk gündemini değiştirdi, derken bir azize klasiği ; başarısız her sezon bitişinde gündem değiştirmek ilgiyi üstüne çekmek ve şampiyon takımın havasını bozacak bi hamle ile topuz transferi gerçekleşti ki alınmaması hakkımızda hayırlısıdır ama ne olursa olsun yönetimin büyük bir ele yüze bulaştırmasıdır. Bu camianın çifte kupa havasını iyice södürmüş ve taraftarında moralini bozmuştur ancak bunlar çok mühim değil. Bu olaylar yaşanırken profesyonel yöneticilerin yapması gereken gelecek sezon için düzgün bir yapılanmada bulunmaktır ki bu yapılanma sezon ortasında başlamalı transfer sezonu ile hayata geçmelidir.

Evet gecen sezonu kayıp geçiren rakipler oldukça iddalı kadroları gayet profesyonelce kurarken biz hocamızın kararsızlığı ve topuz transferinin hezimeti ile sersemledik ve plansız programsız hareketler yapmaya başladık.

Bazıları forumlarda ve basında çıkıp herkes bizle uğraşıyor , halbuki rakiplerde cok para harcıyor ama bizim harcadıklarımız konusuluyor diye serzenişte bulunuyor, evet doğru ülke medyası özelliklede spor medyası tam bir reziller ordusudur ama ortada bir gerçek var rakiplerin yüksek bedellerle aldıkları oyuncular bizim aldıklarımızdan çok daha kaliteli.

Oysa ne yapılmalıydı;

Hoca sacmalamamalı ve konsantrasyonunu kaybetmeden bu sacma istifa gundemini yaratmamalıydı ki buda yönetim acizliğidir. ve bu sezon için acil kaliteli takviyeler planlı şekilde hayata geçirilmeliydi, oysa şahsi fikrim tüm transferler yanlış.

Nihat; alınması hata değil ancak bu özelliklerde oyuncuların var ve santrafor oynatmak için alıyorsan hiç alma. Nihatın orjini sağ açık forvet, yada pivot santrafor arkasıdır.

İ.köybaşı: Çok buyuk bir mebla ile geldi. Bence cok iyi bir sol açık ama kesinlikle bek değil, çocuğun defansif özelliği hiç yok ve A takım pişme yeri değildir, İbonun defansif özellikleri çok daha iyi. bize sol açık değil sol bek lazımdı.

Ferrari: zapodan çok bir fazlası yok, iyi oyuncu olabilir ama bir defans oyuncusuna yıllık net 2.3 milyon ve 4.5 bonservis vereceksen git premier ligden 1. kalite ve topu noyuna sokma becerisi yuksek bir oyuncu al.

Fink: kadronda ernst yapısında bir oyuncu varken bence gereksiz. iki onliberodan biri çok daha ofansif gucu ve oyun kurma becerisi yuksek olmalı.

Tabata: Elinde yaşlı yusuf ve ne oldugu belli olmayan delgado varsa, yapman gereken ilk transfer oyun kurucun olmalı ve bu isim kesinlikle tabata değil hele bu bedelle asla değil.

rıdvan: olumlu gördüğüm tek transfer, handikapı kısa boyu hava hakimiyeti zayıf bekler herzaman yan toplarda sıkıntı yaratır, yinede iyi transfer.

İ.Kaş: takımını satıp basıp giden bi oyuncuyu helede hiçbir özelliği yoksa tekrar ne diye kiralarsın anlamak mumkun değil. gs macında kewela vurdurduğu toplara bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

diğer transfer erhanı konusmak yada yazmak bile istemiyorum.

Benim kesin bir görüşğm var oda ; tello ve ernst dısındaki yabancılarımız kesinlikle 2. hatta 3. sınıf. Ne holosko ne bobo nede diğerleri vasatın cok ustu oyuncular değil. Oysa rakiplerimizi farklı kılan kaliteli yabancıları, hatta anadolu takımları bile kadrolarında tek tük te olsa daha kaliteli yabancılara sahip.

Tüm bunlar sezon bası hatta gecen sezon ortasında masaya yatırılmalı ve program buna gore yapılmalıydı oysa yonetim 7.5 milyon dolara delgadonun bonservisini sezon sonuna doğru alarak ilk hatayı ve finkle ikinci hatayı yaptı ve yine harcanan milyonlara rağmen kesinlikle üstün kalitede bir kadro kurulmadı. Hoca yorgunum bilmiyorum diye naz yaparken inancınıda konsantresinide kaybettiki takımın 5. hafta sonunda bir taktiği dahi olmamasından bu belli, oysa Denizli gibi biadamın cok daha kalıtelı transferler yaptıracağına inancım tamdı.

Tüm bunlara rağmen ofans oyuncularımız form tutar ve sakatlarda tam iyileşince birazda şansımız dönerse yine başarı gelebilir. Ancak ve ancak bu başarılar kesinlikle Beşiktaşımızın yönetilme acizliğini, transfer konularındaki 1980 lerden kalma profesyonellikten uzak stilini ve malesef ve malesef, şampiyon olduğumuzda bile tam yakalayamadığımız havayı yani camiadaki olumsuz havayı değiştirmez.

İyi niyetinden ve Beşiktaşlılığından şüphe duymadığım sayın Demirörenin artık Ocakta pes demesi ve bırakması ve yerine güçlü bir ekiple , profesyonel bir anlayışla çok güçlü ve özellike futboldan gerçekten anlayan ve dünyayı iyi takip eden bir başkanın gelmesi ve camiamızı yeniden havaya sokup heyecanlandırması tek temennimdir ve bu aday kesinlikle şaibelerle dolu, karanlık olduğuna inandığım murat aksu olmamalıdır.

Teşekkürler...
__________________
SAPINA KADAR BEŞİKTAŞLIYIZ....
D.AMOKACHİ Ofline   Alıntı ile Cevapla