Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-09-2009, 13:30   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sen Salaksın,Evlenemezsin!

Click the image to open in full size.
17 yaşındaki Kerry Robertson ve 25 yaşındaki Mark McDougall, sade bir törenle dünya evine girmeye hazırlanırken, törenden 48 saat önce sosyal görevlilerin engeliyle karşılaştı.

Çiftin dört aydır birlikte yaşadığı daireye gelen sosyal görevliler, genç kadına düğünü iptal etmesini söyleyerek 'onun evli olmanın etkilerini ve getirilerini anlamadığını' öne sürdü.
Beş aylık hamile olan Kerry olay karşısında şaşkına dönmüş halde, "Evliliğin ne demek olduğunu biliyorum. Evlilik, iki insanın hayatlarının geri kalanını birlikte geçirmeleridir. Mark'ı seviyorum ve onunla evlenmek istiyorum" diye konuştu.
Ailesi bakamadığı için dokuz aylıktan itibaren büyükannesi tarafından büyütülen ve sosyal görevlilerin masraflarını karşıladığı Kerry, bu yıl ocak ayında Mark ile tanıştı. Kerry hamile kalınca çift evlilik planları yapmaya başladı.
Çiftin hayalleri tam gerçekleşmek üzereyken yetkililerin evliliğin yasal olmadığını, zira Kerry'nin öğrenme güçlüklüğü olduğu için böyle bir kararı alma kapasitesinin bulunmadığını söylemesiyle yıkıldı.
İskoç yasaları uyarınca bir sosyal görevli çiftlerden birinin ya da her ikisinin zihinsel kapasiteden yoksun olduğuna karar verirse evliliği gerçekleştirmeyi reddebiliyor.
Mark ise, Kerry'nin öğrenme güçlüğünün çok ciddi olmadığını belirterek, "Sosyal görevlilerin iddia ettiği gibi aptal değil. Sevgi dolu bir insan ve çok iyi olmasa da okuyup yazabiliyor. Çıkmaya başlayalı iki ay olmuştu ve benim onun öğrenme güçlüğü olduğundan haberim bile yoktu. O zaman yetkililer bizim birlikte olmamızdan memnun olmuştu. Şimdi neden böyle olduğunu anlamıyorum" diye konuştu.
Kerry şimdi, yetkilileri evlenmek için yeteri kadar zeki olduğuna ikna edebilmek için psikolojik testlerden geçmek zorunda. Çift, yetkililerin ismini çoktan koydukları bebeklerini doğum sonrası almasından da korkuyor.
Mark, "Bununla her şekilde savaşacağız. Evlenmemiz yasaklanacağına desteklenmeli" diyor.
Yetkililer ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla