Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-09-2009, 01:48   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
9'da 9 Olursa Lig Biter !

Click the image to open in full size.
Sezon başında şampiyonluğun iki büyük favorisi olarak gösterilen Galatasaray ile Fenerbahçe, ligdeki ilk 5 maçlarını kazanarak, en yakın rakiplerine 6 puan fark attılar ve adeta zirvede yalnız kaldılar.
Sarı-kırmızılılar, Gaziantepspor, Denizlispor, Kayserispor, Ankaraspor ve Beşiktaş'ı devirerek; sarı-lacivertliler ise Denizlispor, Sivasspor, Diyarbakırspor, Manisaspor ve Bursaspor'u geçerek 15'er puana ulaştı.
Şimdilerde, spor kamuoyunda en çok konuluşan konu, 10'uncu haftadaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisine iki takımın da 9'ar galibiyet ve 27'şer puanla gelip gelemeyeceği... İşte iki takımın Turkcell Süper Lig'deki 4 haftalık fikstürü:
GALATASARAY: Kasımpaşa (D), Eskişehirspor, A.Gücü (D), Trabzonspor.
FENERBAHÇE: İstanbul BŞB, Antalya (D), G.Birliği, Gaziantep (D).
İKİ TAKIM DA REKORU KIRABİLİR
Galatasaray ve Fenerbahçe, önümüzdeki iki hafta da maçlarını kazanır ve artı 19 averaja ulaşırsa, lig tarihinin başlangıç rekorunu aynı sezonda iki ezeli rakip birlikte kırmış olacaklar. 1964-65 sezonunda Fenerbahçe, ligin ilk 7 maçında 7 galibiyet almış, bu maçlarda 20 gol atarak sadece 1 gol yemişti.
GÜRCAN BİLGİÇ: HER İKİSİ DE YENİLMEZ
İki takım da 10. haftadaki derbiye dokuzda maçta dokuz galibiyetle gelemezler. Ama Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmada sahaya yenilgisiz olarak çıkarlar. Bu mücadelede ise testilerden biri kırılır. Rakiplere baktığımız zaman zor maçların iç sahalarda olması iki takım adına da bir avantaj. Derbiye kadar en az kayıpla geleceklerdir. Bugünkü form durumları itibarı ile de Galatasaray ve Fenerbahçe'yi Türkiye'de birbirlerinden başka yenecek takım yok gibi... Galatasaray etkili hücum silahlarıyla, Fenerbahçe de takımın üst düzey mücadele gücü ve iş bitiren oyuncularıyla kadro Türkiye ortalamasının çok üstünde. Zaten bu nedenle şampiyonluğun en güçlü adayları, Galatasaray ve Fenerbahçe...
LEVENT TÜZEMEN: 9'DA 9 OLURSA LİG BİTER Galatasaray ile Fenerbahçe 10. haftada Kadıköy'de oynanacak derbiye kadar yenilgi yüzü görmezler ama 9 maçta 27 puanla da gelemezler. Çünkü bu iki takım sadece ligde değil, Avrupa'da da oynayacaklar ve üstelik Milli Takım'a da en çok oyuncu veren takımlar. Yerli, yabancı oyuncuları kupa, lig ve milli maç trafiğinde, fiziksel ve zihinsel yorgunluk yaşayacaklar. Eğer derbiye 9'da 9 ile gelirlerse lig ilk kez Türkiye'de 10. haftada kopmuş olur. Çünkü bütün maçları kazanmak, bu iki takım oyuncularına aşırı bir güven sağlar. Önlerindeki dört maçta Galatasaray'ın şansı Frank Rijkaard'dır. Çünkü 15 Temmuz'daki Tobol maçından bu yana geniş kadroyu Daum'a göre daha verimli ve adaletli kullanıyor.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla