Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-09-2009, 11:08   #11
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cem Garipoğlu ne ceza alacak?

Ceza kanunu hükümlerine göre Cem Garipoğlu'nun alabileceği en ağır ceza 24 yılı geçemiyor.


Buna göre Garipoğlu, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını" öngören suçtan suçlu bulunursa bu ceza en az 18 en çok 24 yıl olarak uygulanacak.

Mahkeme, Cem Garipoğlu'nun işlediği suçun karşılığının "müebbet hapis cezası" olduğuna hükmederse bu ceza yine 18 yaşından küçüklere uygulanan yasaya göre verilecek ve bunun karşılığı ise en az 12 en çok 15 yıl olacak.

Bugün adliyeye sevkedilmesi beklenen Cem Garipoğlu'nun sorgulama ve soruşturması da yine 18 yaşından küçük şüphelilelir kapsayan yasa hükümlerine göre olacak.

Cem teslim oldu, şimdi ne olacak?

Garipoğlu ailesinin avukatı Aytekin Kaya, Cem Garipoğlu'nun tedirgin olduğunu, psikolojisini çok normal görmediğini söyledi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde zanlı ile görüşen avukat Kaya, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Cem Garipoğlu'nun Asayiş Şubesi'nde ifade vermesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Kaya, Cem Garipoğlu'nunCocuk Şube'ye sevk edileceğini ve ifade verecekse orada vereceğini belirtti.

Gazetecilerin, C.G'nin durumunu sormaları üzerine avukat Kaya, ''Tedirgin, psikolojisini çok normal görmedim'' dedi.

Kaya, Cem Garipoğlu'yla görüşmesinde, tutuklanırsa cezaevine konulacağını, hakkında iddianame hazırlanacağını, yargılanacağını ve hakkında bir hüküm verileceğini anlattığını kaydetti.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla