Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-09-2009, 18:50   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yol Yakınken Dönelim mi?

Bütün ilişkilere mükemmel olsun diye başlıyoruz. Her ilişkinin kendine özgü bir hikayesi var. Genel olarak ilk aylar çok keyifli geçer ancak azımsanmayacak kadar kötü başlangıç yapmış ilişki vardır.


Eğer bir ilişki en başta kötü bir giriş yapmışsa, yol yakınken dönmeli midir? Birkaç yanlış anlaşılma, dış etkenler, anlık kavgalar, iletişim hataları gibi faktörler yüzünden çuvallamış olan bir ilişki, acaba bir şansı hak etmez mi?
Bana sorarsanız, herkes ve emek verilmiş her şey ikinci bir şansa sahip olmalıdır. Bazen zaman sorunu ve sadece yanlış anlaşılmalar yüzünden, nice dostluklar ve aşklar, hatta aileler dağılmıştır. Üstelik işin diğer tarafı, eğer bir kez daha denemeden kopma kararı alırsanız, vicdanınızın sizi hiç rahat bırakmayacak olmasıdır.
Bir ilişkinin yürüyebilmesi için, iki kişiye ihtiyaç var. Eğer her iki tarafın da istekleri, umutları ve duygusal olgunlukları, bir ilişkiyi devam ettirebilmeye yönelikse, denemek kimseye zarar getirmez. Ancak gereksiz taviz vermemek lazım, hataların arka arkaya gelmesi halinde gerçekten koparmak gerekebilir. Eğer bu noktada güçlü duracağınıza, bağımlılıklar veya yalnızlık duygusu yüzünden, size zarar verecek bir ilişkiye devam etmeyeceğinize güveniyorsanız, neden denemeyesiniz?
İlk iş, nerede sorun olduğunu belirlemektir. Başta oluşan bu aksiliğin kaynağı nedir, onu bulmak gerekiyor. Bir anlamda ilişkinize doktorluk yapmalısınız. Problemi, yani hastalığı belirlemeden tedavi etmek mümkün olmayacaktır. Burada objektif davranmanız gerekliliği ortaya çıkacak. Eğer, sorunu belirlemek yerine, karşı tarafı suçlamak üzerine harekete geçerseniz, geleceğiniz nokta aynı olacaktır. Yıkıcı değil yapıcı olmaya özen göstermelisiniz.
İlişkinin başında yaşanan durumun teşhisini doğru koymanız gerekiyor. Öncelikle bu durum ikinizden biri tarafından mı kaynaklanıyor yoksa dış etkenler yüzünden mi oluşuyor? Eğer çevre faktörleri yüzünden başınıza geldiğini tespit edebiliyorsanız, konuyu çözmek daha kolay olacaktır. Ancak sorun sizin veya sevgilinizin kişiliği veya yerleşmiş alışkanlıkları sebebiyle oluşuyorsa, durumu masaya yatırmak gerekir. Bu olay tekrarlanırsa, başa çıkabilecek misiniz yoksa aynı tepkiyi mi göstereceksiniz? Biraz anlayışla yaklaşmak, her iki tarafında birer adım atmasıyla çözülebilir mi? Bu detayları belirleyip, çözüm odaklı hareket ederseniz, muhtemelen ilişkinize bir şans daha verirsiniz.
Kimse kusursuz değildir. Mükemmeli ve kusursuz olanı arayarak yola çıkıyorsanız, emin olun ki, tüm ilişkilerinizde aşağı yukarı bu tarz problemlerle karşılaşacaksınız. Ne demişler, “eğer baktığın her yerde diken görüyorsan, o diken senin gözündedir.”



alıntıdır.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla