Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-09-2009, 01:59   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yunan'lara Ders Verdi : 1-3

Cim Bom'dan müthiş başlangıç! UEFA Avrupa Ligi F Grubu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda, Yunan ekibi Panathinaikos'u 3-1 mağlup etti. OAKA Stadı'ndaki mücadeleye hızlı başlayan Cim Bom, zorlu Yunanistan deplasmanında çok önemli bir galibiyete imza attı. Temsilcimize galibiyeti getiren goller 5 ve 56. dakikalarda Elano ile 47. dakikada Baros'tan gelirken, Yunan ekibinin tek golü 77. dakikada Salpingidis'ten geldi.

Galatasaray bu galibiyetle grubuna 3 puanla başlarken, Panathinaikos puan hedefini önündeki maçlara bıraktı.
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın, Arda'nın yerine ilk 11'de şans verdiği Elano, attığı iki gol ve verdiği şık paslar ile galibiyette önemli rol oynadı.
ELANO İKRAMI GERİ ÇEVİRMEDİ...
Galatasaray, Yunanistan deplasmanında golü erken buldu. 5. dakikada Mustafa Sarp'ın pasıyla topla buluşan Baros, rakibinden süratiyle çok iyi sıyrıldı. Ceza sahasına giren Baros, sağ kanattan yerden ortasını yaptı, topa yatarak müdahale etmek isteyen Marinos, topu Elano'nun önüne al de at dercesine bıraktı. Brezilyalı yıldız da bu ikramı geri çevirmedi ve topu boş kaleye gönderdi. 0-1.
Click the image to open in full size.
BAROS BAROS BAROS...
Çek yıldız Baros ikinci yarının başında sahneye çıktı ve Galatasaray'ı rahatlatan golü ağlara gönderdi. 47. dakikada gelişen atakta Kewell'ın müthiş ara pasına hareketlenen Baros, kaleciyi de geçip topu boş kaleye gönderdi. 0-2.
BİRAZ DA ŞANSLA ELANO...
Cim Bom, zorlu Yunanistan deplasmanında da üçüncü golünü de Elano ile buldu. 56. dakikada sarı-kırmızılı takımın kazandığı serbest vuruşta topun başına Elano geçti. Elano'nun yerden sert şutu ceza sahası içindeki Sarriegi'nin ayağına çarpıp yön değiştirdi ve top ağlarla buluştu. 0-3.
Click the image to open in full size.
BİR ANLIK DURAKLAMA GOLE SEBEP OLDU...
Galatasaray 3-0'ı bulduktan sonra ağırlıklı olarak oyunu yarı sahasında kabul etti. 77. dakikada gelişen atakta Karagounis'in şık pasında Salpingidis ceza sahası içinde topla buluştu. Kaleci Leo Franco ile karşı karşıya kalan Salpingidis yerden plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-3.
BAROS ZOR OLANI YAPTI...
Temsilcimiz karşılaşmanın 27. dakikasında çok net bir fırsattan yararlanamadı. Savunmanın arkasına çok iyi sarkan Baros, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Baros, atağa destek veren Kewell'a pas vermek yerine kaleyi düşündü, top yandan auta çıktı. Bu pozisyonda Galatasaray'ın golü bulması içten bile değildi.
ARDA'NIN YERİNDE ELANO...
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Beşiktaş ile geçtiğimiz hafta sonunda oynanan maçta yorgun gözüken Arda'yı yedek bıraktı. Yıldız oyuncuyu kesen Hollandalı teknik adam, Elano'ya ilk 11'de forma verdi. Rijkaard, oyunda kaldığı süre içinde goller atan ve başarılı bir futbol ortaya koyan Elano'nun yerine 62. dakikada Arda Turan'ı oyuna dahil etti. Galatasaray'da hastalığı nedeniyle Atina'ya getirilmeyen Servet'in yerine Emre Güngör forma giydi.
Sakatlığı nedeniyle Gökhan Zan da oynamazken, Galatasaray Panathinaikos maçına savunmanın ortasında Emre Aşık ve Emre Güngör ikilisiyle çıkmak zorunda kaldı.

Click the image to open in full size.
CISSE CEZALI...
Panathinaikos'un ünlü forveti Djibril Cisse, cezası nedeniyle maçta forma giyemedi. Karşılaşmayı 20 bini kombine biletli olmak üzere toplam 45 bin Panathinaikos taraftarı izledi. 65 bin kişilik statta yer yer boşluklar dikkat çekti.
Galatasaray, Yunanistan deplasmanındaki maça çok rahat başladı.
ERKEN GOL RAHATLATTI...
Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, 5. dakikada Elano ile bulduğu gol ile oyunda hakimiyeti eline aldı. Orta sahayı kalabalık tutan sarı-kırmızılı ekip, beraberliği sağlamak için üzerine gelen rakibine fazla pozisyon vermedi. Emre Güngör'ün sakatlanması nedeniyle bu oyuncunun yerine Uğur girerken, sol bekte oynayan Hakan ise stoper oynamaya başladı.
Kontrollü oyununu sürdüren Galatasaray, Baros ile müsit bir pozisyondan da yararlanamayınca ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Panathinaikos ise Galatasaray karşısında fazla varlık gösteremedi. Stadın büyük bir bölümünü dolduran taraftarların sürekli desteklediği yeşil-beyazlılar, kanatları kullanarak Galatasaray'ın üstüne gelmeyi amaçladı. Bunda ilk yarıda başarılı olamayan Panathinaikos devreyi mağlup bitirmek zorunda kaldı.
Bu arada, maçta görev yapan 3 hakeme, ek 2 yardımcı hakem daha görev yaptı. 4. hakem Andrea De Marco ve 5. hakem Emidio Morganti de ceza sahası içindeki yaşanan pozisyonlarla ilgili orta hakeme yardımcı oldular.

10 DAKİKADA İŞ BİTTİ...
İkinci yarıda da etkili olan Galatasaray, Baros ve Elano'nun 10 dakikada attığı gollerle skoru 3-0'a taşıyarak rahatladı. Farkı yakalayan sarı-kırmızılı ekip, Panathinaikos'un Salpingidis ile bulduğu gole rağmen maçtan 3-1 galip ayrılmasını bildi.
Ev sahibi ekip Panathinaikos ise Galatasaray'ın üst üste gelen golleriyle adeta şaşkına döndü. Sahada varlık gösteremeyen Atina temsilcisinin, attığı gol dışında, en tehlikeli atağı ise ikinci yarı oyuna giren Petropoulos'un direkten dönen şutuyla gerçekleşti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Baros'un sağdan cezaalanına gönderdiği topta Marinos büyük bir hata yaparak topu Elano'nun önüne bıraktı. Bu futbolcuya topu filelere göndermek kaldı: 1-0

27. dakikada Mehmet'in pasıyla soldan ceza sahasına yaklaşan Baros çok kötü vurunca, müsait pozisyonda top auta gitti.
35. dakikada Kewell'ın sağdan ortasında top Baros'un arkasından geçerken, savunma seken meşin yuvarlağı savunma kornere attı. Korner atışından gelen topa Elano'nun ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı sert vuruşta kaleciden dönen meşin yuvarlağı altı pasta rakip savunma uzaklaştırdı ve Galatasaray ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla