Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-09-2009, 23:44   #1
BuRock
Banned
 
BuRock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Bu Şerefsiz Ligde Bir Doping Eksikti

02 Ekim 2008 tarihinde Galatasaray´ın UEFA Kupası grup maçı olan Bellinzona maçının 31.dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan‚ şimdilerin "büyük yıldızı" Arda Turan´ın yapılan ilk kontroller neticesinde leğen kemiği çevresinde kanama ve ödem oluştuğu tesbip edilmiş‚ ilk teşhis sonrasında ise iyileşme ve sahalara dönme süresinin 15 gün civarı olacağı açıklanmıştı kulüp yetkilileri tarafından.

Ancak 05 Ekim 2008 tarihinde oynanan Bursaspor-Galatasaray maçı esame listesine bakanlar‚ gözlerine inanamıyordu. Zira 15 gün sonra sahalara döneceği açıklanan Arda Turan‚ "büyük fedakarlık" göstererek takımındaki yerini alıyor ve hatta o maçta Galatasaray´ın da tek golünü atıyordu‚ 2-1 mağlup olmalarına rağmen. Yetmiyordu bu "özveri" hafta ortası oynanan Türkiye-Bosna Hersek 2010 Dünya Kupası Grup Eleme maçında da formasını "gururla" taşıyordu.

30 Aralık 2008 tarihinde ise‚ yani bu maçın üzerinden 61 gün geçtikten sonra açıklanan TFF raporlarında‚ Arda Turan´ın Bursaspor maçı sonrasında alınan idrar numunesinde doping sonuçları pozitif çıkıyor ve steroid içeren ağrı kesici olan "metilprednisolone" isimli ilacı kullandığı kamuoyuna açıklanıyor‚ ancak bunun 08.10.2008 tarihinde FİFAdan alınan "onay dahlinde" kullanıldığı da açıklanıyordu kamuoyuna. 05 Ekim 2008 deki alınan ilacın onayı‚ 08 Ekim 2008 de alınıyor‚ "prosedürlere uygun olarak"

O tarihlerde bizler de konunun kendi elimizden geldiği kadarıyla takipçisi olmuş‚ TFF nezdinde bilgi edinme kanunu kapsamında gerekli başvurularımızı yapmış ve sonrasında aşağıdaki cevapla "tatmin" olmuştuk. ( !!! )

16 Ocak 2009 tarihinde TFF Genel Sekreterliği´nden tarafımıza gönderilen yazı aşağıda

Click the image to open in full size.

Yazıya dikkat ederseniz‚ TFF‚ Arda Turan´ın bu ilacı aldığını inkar etmiyor‚ 05.10.2008 tarihinde alınan ilaç için de 3 gün sonra‚ yani 08.10.2008 tarihinde FİFA´dan izin alındığını resmen açıklıyor‚ nasıl oluyorsa artık o? Doping içeren ilacı alıp 3 gün sonra sonuçlar pozitif çıkınca FİFAyı "imdada çağırıyorlar" bir anlamda. Varsa tabi böyle bir onay yazısı. Kaldı ki madem onay alacaktınız‚ neden ilacı vermeden onay almıyorsunuz? Nerede görülmüş geriye dönük resmi işlem yapıldığı?

O tarihlerde bu olay‚ "bütün elbirliği ile" ülke gündeminden kaçırılmış‚ dümenaltı edilmişti tabir-i caizse.

Federasyon hep susmuştur.Yine susacaktır.En azından siz susmayın ve nefretinizle ceza verin.

Tamamen Alıntıdır!

Konu BuRock tarafından (24-09-2009 Saat 00:13 ) değiştirilmiştir..
BuRock Ofline   Alıntı ile Cevapla