Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-09-2009, 15:10   #2
Strike EagLe
 
Strike EagLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Trafikte yol vermeme cinayetinin zanlısı emekli polis çıktı


‘Beni vuracaklar diye korktum’

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde yol vermeme yüzünden çıkan tartışmada Muammer Karakaya'yı öldürüp, Kadir Tekin Hatun'u da ayağından tabancayla yaralayanın, emekli polis memuru İsmail Dündar olduğu belirlendi. Polisin 120 plaka üzerinde yaptığı araştırma sonucu belirlenerek yakalanıp gözaltına alınan Dündar, “Beni vuracaklar diye korktum” dedi.
Olay, dün saat 00.30 sıralarında, İzmir Çevreyolu'nda, Şehirlerarası Otobüs Terminali kavşağında meydana geldi. Turgutlu'da market işleten 34 yaşındaki Muammer Karakaya, yönetimindeki 35 CZJ 12 plakalı ciple Bornova'dan otobüs terminaline doğru giderken, aynı yönde ilerleyen, plakası alınamayan otomobildeki kimliği belirsiz bir kişi ile trafikte yol vermeme yüzünden tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine sürücüler, otobüs terminali kavşağında durarak, araçlarından indi. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle, kimliği belirsiz otomobil sürücüsü tabancayla Karakaya'nın başına bir el ateş etti. Ardından aynı cipte bulunan 53 yaşındaki Kadir Tekin Hatun'u sol bacağından vurup, kaçtı. Cipteki, Kadir Tekin Hatun'un oğlu Tamer Hatun ise yara almadan kurtuldu. Muammer Karakaya'nın cipinde arama yapan ekipler, sürücü bölümünde bir tabanca buldu.

120 PLAKA İNCELENDİ
Olayda yaralı olarak kurtulan Kadir Tekin Hatun ile oğlu Tamer Hatun'un, sürücünün kaçtığı beyaz renkli otomobilin plakasının ilk harfinin ‘K’ ile başladığını söylemesi üzerine bu doğrultuda araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Karşıyaka birinci tüneldeki Karayolları MOBESE kamerasından olay saatinden önce geçen araçların görüntülerini tek tek inceledi. Plakası ‘K’ ile başlayan yaklaşık 120 aracın sahipleri tek tek incelendi. Aracın 35 KLN 52 plakalı Toyota marka otomobil ve sahibinin de 2 çocuk babası emekli polis memuru 61 yaşındaki İsmail Dündar olduğunu tespit edildi. Ekipler, eski meslektaşlarını, gizlendiği evde suçta kullandığı, Smith Wesson marka tabanca ile yakaladı.

ÖLDÜRECEKLER DİYE KORKMUŞ
İzmir'deki bir karakolda görev yaparken 1994 yılında emekli olan İsmail Dündar, otomobille yolda giderken arkasından gelen cipin, sürekli kendisine sellektör yapıp, taciz ettiğini, neden böyle yaptıklarını konuşmak için durduğunu belirterek, “3 kişilerdi. Aşırı derecede alkollüydüler. Bir arkadaşımı beklediğimi, yolun da yabancısı olduğumu, neden böyle davrandıklarını sordum. Genç olan ‘Arabadan silahı alın, bacaklarına sıkın’ dedi. İki el ateş ettiler. Beni öldürecekler diye çok korktum. Ben de kendimi korumak amacıyla, otomobilimde bulunan ruhsatlı tabancamı alıp rastgele iki el ateş ettim. Vurulduklarını görmedim. Beni takip ederler diye kaçtım. Şimdi çok pişmanım” dedi. Dündar'ın da Turgutlu İlçesi'nde lokal işlettiği öğrenildi.


CİPTEKİ SİLAH KURU SIKI ÇIKTI
Ölen cip sürücüsü Muammer Karakaya'nın olay anında şoför mahalinde bulunan tabancanın kuru sıkı olduğu ve iki el ateş edildiği tespit edildi. Karakaya'nın Turgutlu'da daha önce bir olaya karıştığı ve ruhsatlı tabancasına el konulduğu öğrenildi. İşlemleri tamamlanan Dündar, Adliye'ye sevk edildi. Dündar'a yönelik olası saldırıya karşı, Adliye'ye götürülüşü sırasında, içinde bulunduğu araca iki motorlu yunus ekibi eşlik etti.

Kaynak: Milliyet
__________________

Türk gibi yaşar, gerekirse Türk gibi ölmesini bilirim
.

Ne bebek katilleri, ne yobazlar Ülkemi bölemeyecek.

Kan kırmızısı gökler, beni yakın sona doğru çekiyor.
Kanımın son damlasına kadar savaşmaya hazırım. Savaşarak batacağım.

Konu Strike EagLe tarafından (25-09-2009 Saat 15:13 ) değiştirilmiştir..
Strike EagLe Ofline   Alıntı ile Cevapla