Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-09-2009, 18:30   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Linux Windows'a Benziyor

Click the image to open in full size.
Sistem yazılımcısından Linux hakkında herkesi şaşırtan ilginç açıklamalar...

LinuxCon 2009'da Linux'un yaratıcısı Linus Torvalds açık kaynak kodlu kernel'in iyice şiştiğini ve dev gibi olduğunu söyledi.

Yuvarlak masa tartışmaları esnasında moderatorlük yapan Novell mühendisi James Bottomley, Linus Tovalds'a Linux kernel özelliklerinin yeterince istikrarlı hale gelmeden, çok hızlı çıkıp çıkmadığını sordu. Bir Intel araştırmasına gönderme yapan Bottomlet her yeni Linux kernelinde performansın yüzde 2 düştüğünü belirtti. Son 10 sürümle birlikte toplam düşüşün yüzde 12'ye ulaşmış durumda olduğunu söyleyerek, Linus'a "Bu bir problem mi?" sorusunu yöneltti.

Torvalds'ın cevabı oldukça net oldu "Şişiyor ve dev gibi oluyoruz. Evet bu bir problem" dedi. Linux topluluğunun bu soruna karşı ne yaptığı sorulduğunda ise "Ee, bir planımız olduğunu söylemeyi çok isterdim" dedi...

Kalabalıktan gelen alkış ve gülüşlerin ardından "Demek istediğim şu ki bundan 15 yıl önce istediğim küçük, rafine ve hiper-verimli kernelden çok uzağız. İcache izi korkutucu derecede büyük, kernel dev gibi ve şişmiş durumda. Her yeni eklenen özellikle birlikte daha kötü hale geliyor. İstikrar ise bir problem değil. Eklediğimiz hızda program hatası tespit ederek gideriyoruz."

Kendisine bu seviyede entegrasyonun kabul edilebilir olup olmadığı sorulduğunda ise bunun kabul edilemez olsa bile kaçınılmaz olduğunu belirten Torvalds, sonuçta Linux'un eklenen özelliklerle daha geniş kitlelere ulaştığını ve şişme konusunda Windows ile aynı kaderi paylaştığını söyledi. Bottemley "Özetle birilerinin çıkıp bir plan yapmasını ve o yüzde 12 performansı yerine koymasını bekliyorsunuz. Sonuçta bu açık kaynak" diye esprili bir şekilde konuyu kapattı.


__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla