Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-10-2009, 10:42   #5
ysn_t
 
ysn_t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

2006 kasımına ait bir haber


Taraftar-Çarşı kavgasının perde arkası

MİLLİYET İNTERNET ÖZEL

Beşiktaş'ta aylardır süren gerilim dün doruk noktasına çıktı ve Sivasspor maçı sonrası Çarşı grubuyla diğer taraftarlar birbirine girdi... İnönü tribünlerinden 'Satılmış Çarşı' tezahüratları yükseldi.
Gerilim, Çarşı grubunun İnönü Stadı'ndaki Sivasspor maçı öncesi menajer Ali Gültiken'den teknik direktör Jean Tigana'yı tribünlere getirmesini istemesiyle başladı. Çarşı'nın Tigana'ya Fransızca "Tigana Je Taime" (Seni seviyoruz Tigana) tezahüratta bulunması diğer taraftarların tepkisini çekti.
Kaleci Runje'nin hatasıyla yenilen golden sonra Beşiktaş gol bulamayınca maç sonuna doğru atmosfer iyice gerildi. Bütün tribünler yönetim ve Tigana'yı istifaya davet ederken Çarşı grubu istifa seslerini bastırmak için tezahürat yaptı. Çarşı'nın istifa seslerini bastırmak istemesi üzerine 'Tigana istifa' ve 'Yönetim istifa' diye bağıran taraftarlar 'Satılmış Çarşı' diye tempo tutmaya başladı. Tribünlerden ayrıca 'Çarşı uyuma yönetime sahip çık', 'Çarşı uyuma Tigana'ya sahip çık' tezahüratları yükseldi. Tezahürat atışması sırasında kapalı tribündeki taraftarlar ve Çarşı Grubu arasında arbede yaşandı.
Maç sonundaki olayları ateşleyen de bu tezahüratlar oldu. 90 dakikanın bitimiyle Çarşı Grubu’na bağlı taraftarlar, Numaralı-VIP tribünün çıkışına giderek kendilerine hakaretli tezahüratta bulunan taraftarları, dışarıdan taş yağmuruna tutmaya başladı. İnönü’nün protokol çıkışı bu olaylar nedeniyle savaş alanını andırırken, araya giren güvenlik güçleri olayları zor da olsa yatıştırdı. Çıkan olaylar nedeniyle de her iki takım yöneticileri statta 2 saat mahsur kaldı.
Maç çıkışı Beşiktaş taraftarları bundan sonraki maçlara gitmeme kararı aldı.
__________________
YÖNETİM İSTİFA
ysn_t Ofline   Alıntı ile Cevapla