Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-10-2009, 23:28   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tablet PC Geliyor

Click the image to open in full size.

Uzun zamandır Apple tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda dokunmatik laptop Tablet PC’nin 2010 yılının başlarında satışa sunulması planlanıyor. Tablet PC, şimdiden merakla bekleniyor.
Son yıllarda Apple firmasının gösterdiği büyük gelişim, önce üretmiş olduğu ve cep telefonu piyasasında çığır açan iPhone ile, daha sonra Macbook Air ince laptop ile artış gösterdi. Tüm bu gelişmelere ilave olarak, geçtiğimiz günlerde Apple Tablet PC ile ilgili çalışmaların hız kazanması da Apple’ın yeni bir hit peşinde olduğunu kanıtlıyor. Tayvan’da yapılan en son açıklamada ise sır gibi saklanmakta olan bu laptop’un özellikleri bir haber ile yayımlandı.
Apple’ın üretimini planladığı Tablet PC, Aralık ayında dağıtıma sunulacak ve 2010 Ocak ayında ise satışa sunulacak. Ürün geliştirme konusunda Apple, Tayvanlı teknoloji kaynakları ile teknik parça konusunda iş birliği içerisinde.
Tablet PC’nin ekran boyutunun 9.6 inch olacağı ve birçok parçasının ise Tayvan’da üretileceği belirtiliyor. Tablet PC’nin en büyük özelliği, klavye-tuş takımının bulunmaması. Aynı iPhone’da olduğu gibi, benzer bir yöntem ile Tablet PC’de de dokunmatik ekran sanal klavyesi bulunacak.
Bazı kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Tablet PC’nin özellikleri arasında, yüksek hızda wi-fi teknolojisi ile internet erişimi ve 3G teknolojisi, iPhone’da olduğu gibi çoklu dokunmatik ekran, diğer laptop’lara kıyasla daha uzun batarya ömrü bulunuyor. Tablet PC’nin satış fiyatının ise 800 dolar ve 1000 dolar arasında olması bekleniyor.
Tayvan’da yayımlanan haberlere göre, Apple, Tablet PC’nin üretimi için Tayvan’dan iki firma ile, (Dyna Pack –Simplo Technology) işbirliği yaptı. Yaklaşık olarak 300 kadar batarya siparişinin verildiği panel, kablo ve ekran için Tayvan’lı firmalarla sözleşme imzalandı.
Apple’ın üzerinde çalışmakta olduğu Tablet PC projesinin başında şirketin kurucu CEO’su Steve Jobs bulunuyor. Böylece bu ürünle ilgili olumlu görüşler ve beklentiler artmış oluyor. Ancak Jobs’un bir süredir hasta olması ve ürünün planlanan seviyeye tamamen gelememesi, ürünün piyasada satışa sunulmasını engelliyor.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla