Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-10-2009, 15:49   #1
alihantalasci
tabatanın avukatı
 
alihantalasci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Güven Taner - Olumlu Bir Kıpırtı

İlk saniyelerde iddialı bir Yusuf atağı... Topu boş kale önünde boş bekleyen Nobre'ye çıkarıyor, Nobre vuruyor, yan direğe gidiyor top! Hani doğa ötesi açıklamalara inansam, 'büyü var' falan diyeceğim. Oluşum hızına bakarak bu pozisyona 'beceriksizlik' demek yakışmaz. 4.dakikada Fink vuruyor, kaleci parmağının ucu ile çıkarıyor. Az sonra Serdar karşı karşıya, dışarıya atıyor. İşte bu beceriksizlik!
Beş dakikada üç olabilecek maç, olmuyor! Sıkıntılar içinde kıvranan Beşiktaş için olumsuz bir etken. Biri gol olsa, rakip ya çökecek ya iyice çözülecek, sen yakaladığın moralle güçleneceksin... Gol atma zorluğu yönünde Beşiktaş'tan farkı olmayan Denizli'ye tam tersine olumlu etki yaptı bu durum. Sahayı geniş kullanıp, tek top oynayarak Beşiktaş'ı zorladı. Avantajı, Beşiktaş'ın çok adamla yüklenirken geri dönüş sorunu yaşadığı zamanlarda, çabuk çıkarken boş alanlar bulabilmekti. Beşiktaş ileri geri koşmayı çok adamla yapmaya çalıştığı için, Denizli her alanı iyi kontrol edebilmek için ilk yarıda çok koştular. Koşu rakamları birbirlerine yakındı, ama şut ve pozisyonlarda Beşiktaş çok önde idi. Beşiktaş 5'i çerçeveye 12 şut attı ilk yarıda. Denizli'de bu sayılar 5'e 1 idi! Beşiktaş'ın sahada kendini arayışı sırasında kimi seyircinin sürekli yönetimi istifaya çağırması ilginçti!

M.Denizli ikinci yarıya iki kenarda etkisiz kalan Yusuf ile Serdar'ın yerlerine Nihat ve Bobo'yu koyarak başladı. Beşiktaş bu yarıya başlarken yarattığı fırsatı gole çevirebildi. Hemen ardından Rüştü bir gol kurtardı. Bunlar aranan morale önemli katkıydı. Ancak Denizlispor da maçı istiyor, kendine güveniyordu. N.Sağlam da oyuncu hamlelerini yaptı. Bu Beşiktaş'ın oyuna egemen olmasını önledi.

Beşiktaş kendini bulmanın çabası içindeydi. Nobre'nin, Tabata'nın, Fink'in olumlu görüntü vermeleri de artı bir değerdi. Onlar böyle kalmalı, Nihat ve Bobo, Üzülmez de onlara eklenmeli.
__________________
NE ARABA
NE PARA
NEDE MANITA

BU ALEMDE

KRAL TABATA
alihantalasci Ofline   Alıntı ile Cevapla