Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2009, 11:15   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Forlan G.S'ye İmzayı Attı!

Galatasaray'ın gözdesi Diego Forlan ses getirecek açıklamalar yaptı. Geçen sezon La Liga'da attığı 32 golle, Avrupa Gol Kralı unvanını kazanan Uruguaylı forvet, Altın Ayakkabı (Bota de Oro) ödülünü aldığı Madrid İntercontinental Otel'deki törenin ardından FANATİK'e konuştu.
Bu ödülü ikinci kez kazanan 8 futbolcudan biri olan (Diğerleri Eusebio, F.Gomez, G.Müller, Georgescu. McCoist, Jardel ve Henry) 30 yaşındaki golcü, Sarı-Kırmızılı ekibin kendisiyle ilgilenmesinden mutluluk duyduğunu ancak takımı Atletico Madrid ile daha yeni sözleşme yenilediğini belirtip, ayrılmayı düşünmediğini söyledi.
Ama Forlan, Galatasaraylı taraftarlara bir jest yaparak, 7 numaralı Sarı-Kırmızılı Forlan formasını imzaladı. İşte Uruguaylı süperstarın sözleri:
'Barça ve Real beni istedi'
"Geçen sezonki performansım nedeniyle birçok takımın gözdesi haline geldim. Barcelona ve Real Madrid gibi İspanya'nın en büyük iki kulübünden de teklif aldım. Ancak Atletico Madrid benim yuvam ve buradan ayrılmayı düşünmediğim için sözleşmemi yeniledim.
'Tek sırrım var o da çalışmak'
"Futbolcu olmamda babamın ve hep futbol dünyasının içinde bulunan ailemin etkisi büyük. Babam bir keresinde "Eğer çok para kazanmak istiyorsan golcü olmalısın" demişti. Ben de isteğini yerine getirdim ve bugünlere geldim. Tabii ki doğuştan bir yeteneğim var ama sırrım çalışmak, çalışmak ve çalışmak... Geçen sezon takım olarak iyi oynamamızın da benim bu başarımda katkısı büyük. Bu ödülü ikinci kez almak çok özel bir durum."
'Rakamlara göre en iyiyim ama...'
"Rakamlara göre en iyi benim. Ancak şu bir gerçek ki, İbrahimovic, Kaka, Messi, Eto'o, Ronaldo gibi oyuncuların hep gölgesinde kaldım. Bu isimlerin önüne geçemediğim doğru. Onlar çok büyük futbolcular ama artık modern futbolda marketing önemli bir faktör. Daha popüler olmaları biraz da bununla alakalı. Kimseyle karşılaştırılmak istemiyorum ve kendimi dünyanın en iyi golcüsü olarak da hissetmiyorum. Tek düşüncem işimi en iyi şekilde yapmak."
'Ada'da yeterince şans verilmedi...'
"Avrupa'da çok büyük kulüplerde oynadım. Manchester United'da tam anlamıyla bekleneni veremeyişimin sebebi kesinlikle bana yeterince şans verilmeyişi. Belki biraz da kulüp ile kimyam tutmadı. İngiltere'de kendimi gösterebilecek kadar maç oynadığıma inanmıyorum. Ancak özellikle Villarreal'de kendimi buldum. Orada ilk kez bu ödülü kazanmayı başardım. Atletico Madrid ile de altın ayakkabıyı ikinci kez aldım. Zor günler geçiriyoruz ama sıkıntıyı kısa sürede aşacağız."

__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla