Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2009, 20:42   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu PC 100 Milyon $

Click the image to open in full size.IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, 15 milyon sıfır yazabilen bilgisayarlarını 100 milyon dolardan satışa koyduklarını duyurdu.
Yüksek, Gaziantep Sanayi Odası ve Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle Anatolia Otelde düzenlenen "Türkiye Global KOBİ'ler" platformu toplantısındaki konuşmasında, dünya teknolojilerinin hızla geliştiğini belirterek "5 ay önce geliştirdiğimiz ve dünyada ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından kullanılmaya başlanan, saniyede 15 sıfır yazabilen bilgisayar fiyatı 100 milyon dolardan satışa sunuldu. Teknoloji hızla ilerliyor. Bu bilgisayar 2023 yılında bin dolara çocuklarımızın masasında olacak. Saniyede, 18 sıfır yazabilen bilgisayar için ise çalışmalarımız aralıksız sürüyor" diye konuştu.
Toplantıya katılan Eczacıbaşı Topluluğu üst düzey yöneticisi Dr. Erdal Karamercan ise İnovasyon projeleri uygulanan ülkelerin daha hızla geliştiğine dikkati çekti. Karamercan, dünyada internet kullanıcı ortalamasının yüzde 22'ler seviyesinde, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 35'lerde olduğunu ifade etti.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, 3 yıl önce başlattıkları "İnovasyon Vadisi" projesi çalışmalarının hızla devam ettiğini, bugünkü teknolojik gelişmeler karşısında projeyi başlatmakta ne kadar isabetli ve doğru bir karar verdiklerini bir kez daha gördüklerini söyledi.
Gaziantep sanayicisinin gelişen dünyada üstün teknoloji kullanımında oldukça iyi bir noktada olduğunu belirten Koçer, üstün teknoloji kullanılarak üretilen ürünlerin dünyanın 156 ülkesine pazarlandığını ve bu yolla geçen yıl 3,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.
Toplantıya, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, çok sayıda sanayici ve iletişim uzmanları katıldı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla