
Bursa’da bugün Teknosa Türkiye Kupası B Grubu mücadelesinin son gününde oynanan maçta Türk Telekom ile Antalya Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Maçtan Ankara temsilcisi 82-51 galip ayrılarak grubunu averajla ilk sırada tamamladı.
Öte yandan karşılaşmanın MVP’si Türk Telekom’dan Serkan Erdoğan oldu. Erdoğan ödülünü TBF 2010 Dünya Şampiyonası Direktörü Emin Balcı’nın elinde aldı.
İlk yarısı başa baş bir mücadeleye sahne olan maçta, Türk Telekom 3 sayılık basketlerdeki %50 isabet oranı ile hücumunu desteklerken, hiç serbest atış çizgisine gitmedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ise serbest atış çizgisinden skor bulurken, boyalı alandan da skor üretti. Maçın ikinci yarısında 3 sayı çizgisinin gerisinden Serkan Erdoğan ile çok etkili olan Mavi Beyazlılar, pota altını da Ersin Dağlı ile çok iyi kullandı. Mücadelenin diğer ilginç bir istatistiği ise Ankara temsilcisinin 27 dakika boyunca hiç serbest atış kullanmamış olmasıydı. Ayrıca Türk Telekom’un maçın üçüncü periyodunu sadece Türk oyuncuları ile oynaması ve bu bölümde 20 sayılık farka ulaşması da dikkat çekti.
Başkent temsilcisinin en skorer oyuncusu 24 sayı üreten Serkan Erdoğan olurken, Ersin Dağlı da maçı 20 sayı, 9 ribaund ile tamamladı.
Maça iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Türk Telekom Serkan Erdoğan ile skor üretirken, Antalya Büyükşehir belediyesi ise James Thompson ile etkili oldu. Ersin Dağlı ile pota altından basketler bulan Ankara temsilcisi ilk periyodu 20-19 önde tamamladı.
İkinci periyoda Antalya temsilcisi Aaron Jackson’ın sayıları ile iyi başladı. Skor üstünlüğünü ele geçirerek rakibine 4 dakika boyunca sayı şansı vermeyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Oktay Yılmaz’ın sayıları ile 14. dakikayı 20-25 önde geçti. Demond Mallet’in 3 sayılık basketi ile suskunluğunu bozan Mavi Beyazlılar, Lamayn Wilson ve Hüseyin Beşok ile 3 sayılık basketlerine devam ederek 17. dakikada tekrar üstünlüğü ele geçirdiler (29-28). Ersin Dağlı’nın basketine Mohamed Kone ile cevap veren Antalya temsilcisi, Serkan Erdoğan’ın 3 sayılık basketine de Umut Yenice ile hemen yanıt verdi. Hakan Erol ile serbest atışları sayıya çeviren Antalya Büyükşehir Belediyesi, 6 sayılık farkı 1 sayıya düşürürken, Türk Telekom soyunma odasına 36-35 önde gitti.
İkinci yarıya Türk Telekom, Ersin Dağlı-Serkan Erdoğan ikilinsin basketleri ile başlarken, Turuncu Mavililer, James Thompson ile potasındaki sayılara karşılık verdi. Serkan Erdoğan’ın üst üste 3 sayılık basketler buluğu oyunun bu bölümünde Ankara temsilcisi 9 sayılık farka ulaşırken skoru da 50-41’e taşıdı. Bu periyotta Türk oyuncularına şans veren Murat Özyer, Bekir Yarangüme ve Ümit Sonkol’un da skora katkı vermesi ile farkı 20 sayıya kadar çıkarttı ve son periyoda 65-45 üstün girdi.
Final periyodunda elde ettiği fark ile daha rahat bir oyun sergileyen Türk Telekom, 3 sayılık basketlerle sonuca gitti. Son 5 dakikaya Bekir Yarangüme’nin basketleri ile 77-47 önde giren Ankara temsilcisi, maçtan da 82-51 galip ayrıldı.
SALON: Atatürk Spor Salonu
HAKEMLER: Elif İnci, Ozan Çakar, Ali Şakacı
TÜRK TELEKOM (82): Chris Lang,Serkan Erdoğan 24 (3 ribaund, 3 asist), Lamayn Wilson 8 (2 ribaund, 1 asist), Pertev Öngüner, Bekir Yarangüme 13 (6 ribaund), Hüseyin Beşok 5 (10 ribaund, 6 asist), Andre Owens (2 ribaund, 1 asist), Mutlu Akpınar 3, Soner Şentürk 2 (1 asist), Ersin Dağlı 20 (9 ribaund, 1 asist), Ümit Sonkol 4 (5 ribaund), Demond Mallet 3 (1 ribaund, 4 asist),
ANTALYA BŞB (51): Teoman Örge (1 asist), James Thompson 12 (5 ribaund, 2 asist), Serkan İnan ( 2 ribaund, 1 asist), Hakan Erol 6 (4 ribaund, 1 asist), Aaron Jackson 5 (4 ribaund, 4 asist), Önder Külçebaş 5 (5 ribaund, 2 asist), Caner Şentürk 8 (2 ribaund), Oktay Yılmaz 2, Mohamed Kone 4 (1 ribaund), Umut Yenice 9 (2 ribaund, 1 asist)
1.PERİYOT: 20-19
2.PERİYOT: 16-16
3.PERİYOT: 29-10
4.PERİYOT: 17- 6