Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2009, 17:42   #1
mezarkabuL
david silva
 
mezarkabuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
iyi bir takım değiliz

Jorge Valdano... Orta yaşlı futbolseverler onu yeşil sahalardan hatırlayacaklardır... 80’li yıllarda sırasıyla Alaves, Real Zaragoza ve Real Madrid formalarıyla İspanya Ligi’ni kasıp kavurdu, 100’ü aşkın gol attı. Arjantin Milli Takımı’nın 1986 Dünya Kupası’nı kazanmasında Maradona’dan sonra en büyük pay sahibiydi. Futbolun her aşamasından geçti...

Oynadı, teknik direktörlük, menacerlik ve spor gazeteciliği yaptı. 500 milyon Euro’luk Real Madrid ona emanet. Sansasyonel başkan Florentino Perez’in sağ kolu. ESM üyesi gazetelerin temsilcilerinin Madrid’de katıldığı toplantıda Real Madrid’in Genel Direktörü, Türk ve dünya futboluyla ilgili ses getirecek açıklamalar yaptı. İşte Jorge Valdano’nun sözleri...
‘Türkler çok yetenekli’
“Teknik olarak Real Madrid dahil dünyanın her takımında oynayabilecek Türk futbolcular var. Türk futbolunu da yakından takip ediyoruz ama size bir isim veremem. Çünkü transfer konusunda hemen sansasyon yaratılıyor. Türk futbolcular kişisel beceri açısından müthiş yetenekliler. Ancak oyun motivasyonları ve kollektif oyun anlayışları eksik. Bunu geliştirmeleri gerekiyor. Ayrıca yurtdışına daha çok açılmaları lazım, bundan ülke futbolunuz ve milli takımınız da yarar görecektir. İspanya bunu yaptı ve ülke futbolunun ne kadar ilerlediği görülüyor.”
‘Onu çok özlüyoruz’
“Roberto Carlos dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi solbekidir. Mükemmel bir oyuncu ve karakter. Real Madrid’in onu özlememesi ve onun boşluğunu doldurması düşünülemez. En iyileri aldık ama yeni bir Roberto Carlos bulamadık. Çünkü ondan başka bir tane daha yok. Fenerbahçe için Roberto Carlos gerçekten çok büyük bir şans. Forma giydiği her kulübe her açıdan büyük katkı sağlayan bir isimdir. Roberto Carlos’un değerini bilmek ve ondan maksimum şekilde yararlanmak gerekir.”
‘Real hep süperini alır’
İspanya La Liga’da dünyanın en iyi futbolu oynanıyor. Real Madrid, marketing açısından süperstarları kadrosuna katmak zorunda. En iyileri almalıyız, tarih boyunca da böyle olmuştur. Di Stefano bunların ilkiydi. Eğer Real en iyisini almazsa geleneklerini ve geçmişini inkar eder. Ancak bir futbolcunun Real Madrid forması giymesi için sadece yetenek yetmez. Pazarlama değeri de olması gerekir. Ancak şu anda transferi tamamen kapattık. Takım olarak herhangi bir eksiğimiz bulunmuyor.”
'İyi bir takım değiliz'
“Kadromuzda çok ünlü, dünya çapında şöhretler var. Süperstarları kontrol etmek kolay değil. Ama profesyonel olarak işlerini çok ciddi yapıyorlar. Yeni bir takım olmanın sancılarını yaşıyoruz. Teknik direktör Manuel Pellegrini’den memnunuz. Bu kadronun ağırlığını kaldırabilecek bir hoca. Taraftarımız bizden direkt, sonuca giden bir takım istiyor. Bunun için çalışıyoruz. Şu an iyi bir ekip olduğumuzu söyleyemem. Sadece ‘tek tek iyi futbolcuların forma giydiği bir takım’ olduğumuzu ifade edebilirim. Ancak çalışarak en iyisi olacağız.”
‘Biz dünyalıyız, uzayda yaşamıyoruz!’
“Los Galacticos ismini sevmiyoruz ve bu lakabın kullanılması hoşumuza gitmiyor. Çünkü biz dünyadayız ve uzayda yaşamıyoruz... Modern futbolda gerçeklerle yüzleşmek zorundasınız. Eğer kadronuza İbrahimovic’i katacaksanız, Samuel Eto’o’yu satmanız gerekiyor. Ekonomik gerekçeler artık kulüpleri çok zorluyor. Parayı en iyi şekilde kullanmak gerekiyor. Her kulübün kendi bütçesine sahip çıkması açısından taraftarına karşı ciddi sorumlulukları bulunuyor.”
‘Guardiola’yı beğeniyordum’
Real Madrid hiçbir kulübü kendine model olarak almaz. Buna Barcelona da dahil. Futbol yazıları yazdığım dönemde Josep Guardiola’nın Barcelona’ya oynattığı futbolu beğeniyordum. Ancak şimdi rakip bir kulübün yöneticisi olarak, aynı fikirleri söyleyemem. Futbolun her safhasından geçtim. Başkan olup, olmayacağım soruluyor. Gelecekte ne olacağımı bilmiyorum. Bildiğim tek şey bir daha profesyonel futbol oynayamayacağım.
‘3 kupa sözü veremeyiz’ “Barcelona’nın geçen sezon yaptığı gibi üç kupayı alma konusunda kimseye söz veremeyiz. Zaten böyle bir amacımız da yok. Tek hedefimiz her sezon, bir öncekinden daha iyi olmak. Cristiano Ronaldo dünyanın en büyük futbolcularından biri. Bunu ben değil, tüm dünya söylüyor. Milan’ın kötü gidişi normal. Bir kulübün Kaka’nın boşluğunu doldurması zor. Cristiano Ronaldo ve Messi’nin Dünya Kupası’nda olmama ihtimali futbol açısından iyi bir şey olmaz. Arjantin’in Dünya Kupası için şansı az. Aramızda problem olduğu için Maradona ile polemiğe girmem. Ona söyleyeceğim tek şey: Bol şanstır.”
__________________
TO LİVE İS TO DİE...
mezarkabuL Ofline   Alıntı ile Cevapla