Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2009, 19:23   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rumlardan Türkiye’ye haciz tehdidi

Kıbrıslı Rumların AİHM’de avukatlığını yapan Dimitriadis, tazminatların ödenmemesi durumunda Türk uçaklarına el koyabileceklerini söyledi

Kıbrıslı Rumların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Türkiye aleyhine açtıkları birçok davada avukat olarak görev yapan Ahilleas Dimitriadis, Türkiye’nin, AİHM’nin verdiği tazminat kararlarını uygulamaması durumunda, “Denenmemiş bir yola başvuracaklarını, Türkiye’nin yurtdışındaki taşınmaz mallarının dondurululması için harekete geçeceklerini” açıkladı.
Dimitriadis, avukatlığını yaptığı Aresti-Ksenidi ile Dimadis davasında, Türkiye aleyhine verilen tazminat kararlarının uygulanmasını istedi.
Myra Ksenidi Arestis, Maraş’taki mülkünü kullanamadığı iddiasıyla Türkiye aleyhine AİHM’ye açtığı davayı kazanmış ve 850 bin euro tazminat alma hakkı kazanmıştı.
Dimadis davasında ise Türkiye 835 bin euro ödemeye mahkûm edilmişti.
Dimitriadis, AİHM’de alınan kararla bir başka Avrupa ülkesine giderek kararı burada kayda geçirteceklerini ve Türkiye’ye ait olan, ancak diplomatik dokunulmazlık kapsamında bulunmayan malları üzerinden kararın uygulanmasını talep edeceklerini belirtti.

Diplomatik kalkan...

Dimitriadis, Türkiye’nin ticari temsilciliklerine ait bir binanın ya da Türk ulusal hava şirketine ait uçakların diplomatik dokunulmazlığa sahip olmadıklarını savundu.
Dimitriadis, “Böylece bugüne kadar Avrupa hukukunda hiç gerçekleşmemiş bir şeyi yaparak Türkiye’nin taşınmazlarını dondurmak suretiyle tazminat kararlarını uygulamaya koymaya çalışacaklarını” ifade etti.

Kaynak: Milliyet
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla