Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-10-2009, 10:45   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
2. Tanjevic Vakası

Click the image to open in full size.
Geçen yıl Euroleague’de Fenerbahçe-Roma arasındaki maçın bir benzeri yaşandı. Kepez coachu Tab Baldwin kendilerine 5 sayılık farkın yettiğini bilmediği için takımın sonunu hazırladı.
Türkiye Kupası’nda ilk turun son maçında, dramatik bir son yaşandı. Maç öncesi kafalar karışıktı. Beşiktaş’la Kepez karşı karşıya gelecek, maçın sonucu Efes Pilsen’i de etkileyecekti.
Beşiktaş, Kepez’i maksimum 4 sayı farkla yenerse bu iki takım çeyrek finalist olacak, Efes ise elenecekti. Kartal’ın 6 sayı ve üzeri galibiyeti ise Kepez’i saf dışı bırakacak, Efes’i çeyrek finalist yapacaktı. 5 sayılık farkta ise hesaplar biraz karışıyordu. Şöyle ki Beşiktaş 82 ve altı bir sayı atıp 5 sayı fark yaparsa Efes, 83 sayı ve üzerinde atıp 5 sayı farka ulaşırsa Kepez turu geçen taraf oluyordu.
Maçın son saniyelerinde ise inanılmaz bir senaryo yaşandı. Bitime 20 saniye vardı, skor 88-83 Beşiktaş’ın lehineydi, top da Kepez’in elindeydi. Bu skor onları çeyrek finalist yapıyordu. Topu tutup hücum etmeseler hedefe ulaşacaklardı. Ama onlar 8 saniye kala basket atıp skoru 88-85 yaptılar. Kaderlerini de Beşiktaş’ın eline bıraktılar. Mire Chatman da, 11 metreden topu öylesine savurdu, Efes hiç ummadığı bir şekilde çeyrek finalist oldu.
Hatayı kendinde aramalı Kepez Coachu Tab Baldwin de, Chatman ve Beşiktaş kenar yönetiminin üstüne yürüyüp hakaretler etti. Oysa Chatman’a kızacağına kendine kızması gerekiyor ABD’li coachun. Çünkü Kepez 5 sayı mağlupken coach Tab Baldwin mola alır. Oyuncular onu uyarıp, “5 sayı bize yetiyor. Basket atmamıza gerek yok” demesine rağmen o, “Hayır yetmiyor. Basket yapın” talimatını verir. Bu karar da onların sonunu hazırlar. Topu kullanmasalar, ya da 2-3 saniye kala hücum etseler, ya da Chatman’a faul yapsalar, yine çeyrek final biletini ceplerine koyacaklardı. Ama onlar ‘Beşiktaş nasıl olsa şut kullanmaz’ zihniyetindeydiler. Asıl düşünülmesi gereken, Chatman o şutu atmasa neler olacağıydı. İki takımın anlaştığı ve Efes’i elemek için plan yaptıkları konuşulacaktı. Nitekim hala bile şüphe içinde olanlar var.
Geçen yıl da Fenerbahçe coachu Bogdan Tanjeviç, Roma maçı öncesi grup 2.’si olabilmeleri için kendilerine 9 sayı değil de 14 sayı gerektiğini sanıyordu. Takım da bütün maçı ona göre oynayıp yeterli farka ulaşamamıştı. Gerçi suçu sadece coachlarda aramak yersiz. Kenarda bir sürü idari, teknik yönetici menacerin yanı sıra, yardımcı coachlar da var. Buna ekip olarak çuvallamak denir.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla