Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2009, 19:28   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Facebook Hesabınız Kapanabilir

Facebook hesaplarına inceleme geliyor. Son dönemde artan dolandırıcılık olayları Facebook yöneticilerini rahatsız etti ve Facebook yöneticileride buna karşı önlem almaya karar verdi.

Son dönemde artan ve sıkça görülen Facebook’taki dolandırıcılık vakaları ülkemizde de çok sık kullanılan Facebook’u rahatsız etti. Facebook bazı hesapları silecek.
Phishing ve benzer tekniklerle kullanıcılarının hesap bilgilerinin toplandığını, buna ek olarak elde edilen hesap bilgileri aracılığıyla çevreden para talep edildiği şikayetleriyle karşılaşan Facebook, güvenliği arttıracak.


Bir şekilde başka kullanıcıların hesaplarına erişen kişiler, bir süreden beri bu kullanıcıların hesaplarını kullanarak listesindeki arkadaşlarından para talep ediyorlardı. Western Union sistemi de bu dolandırıcılıkta kullanılıyordu.

Facebook’un resmi blogu üzerinden yapılan açıklamada, siteye girişte yapılan bazı düzenlemelerle dolandırıcılık vakalarının azaltılmasına çalışıldığı ifade edildi. Ayrıca Facebook üyesi kullanıcıların, olası dolandırıcılık olaylarına karşı Facebook güvenlik sayfasını takip etmeleri istendi.

Dikkat edin şifrenizi kimseyle paylaşmayın ve kolay şifreler seçmeyin aksi takdirde sizin hesabınıza da sızabilirler ve facebook bu yüzden hesabınıza erişimi engelleyebilir.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla