Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-10-2009, 01:31   #26
alleenje
Muhalif Kartal

alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
NeoRock´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Birleşme veya Efes Pilsen sponsorluğu gibi konular kısa vadede mümkün görünmüyor. O yüzden bu konuyu kesin olarak kapatalım. Asıl düşünmemiz gereken bizde üst düzey takım oluşturma potansiyeli yokmu. Varsa neden oluşturamıyoruz, yoksa neden yaratamıyoruz. Yani birilerinin birikiminden faydalanmayı beklemek yerine kendimiz birşeyler yaratalım.

Şu an için zirveye oynayan takımlar içerisinde (Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray, Türk Telekom) kendi salonu olan tek takımız ama neden hiç kombine satamıyoruz? Salon kirası vs. giderlerimiz olmadığı halde hatta üstüne üstlük salonumuzun isminden bile gelir elde ediyorken neden hep maddi krizler içerisindeyiz? Her ihtimal tek sonuca çıkıyor ki basketbol şubemiz ve kulübümüz kötü yönetiliyor. En azından basketbol şubemiz eğerki özerklik alırsa ve başına da işi bilen kaliteli yöneticiler geçerse biz bu potansiyel ile ekol bir takım yaratabiliriz. O salon her maç dolar eğer kaliteli bir takım yaratırsak, ben buna inanıyorum..
Sponsor gelirleri + tv yayını gelirleri + reklam gelirleri + Avrupa kupalarından gelirler vs. bunlar yıllık 7-8 milyon doları rahatlıkla karşılayabilecek rakamlar. Birazda doğru işler yapılırsa; kombine, maç bileti, taraftar ürünleri derken yıllık bütçemiz 12-13 milyon doları bulur ki bu da zirveye oynayacak bir takım için yeterli bütçe. Ama olmuyor işte, olabilecek her ihtimal en kötü şekilde ziyan ediliyor ne yazıkki. Bu yüzden bence Efes Pilsen veya bir başka takımla birleşmeyi beklemek yerine Beşiktaş'ı o takımlar seviyesine yükseltelim, bu potansiyel bir asırlık bu kulüpte fazlasıyla mevcut bana göre..
Yazdiklarina katiliyorum.Fakat goz ardi edilmemesi gereken bir konu var.Ne taraftarimiz ne de kongre uyelerimiz bu bilincte degil.Yuz Besiktaslinin 80 i futbol takimina 1 yildiz transferini tum basket takimina tercih eder.El-Amin i 100 bin eur icin birakan bir anlayisla yonetiliyoruz.Bu anlayis ve bu anlayisa ses cikartmayan Besiktas toplulugu (kongre uyelerimiz ve taraftarimiz) oldugu surece senin dediklerinin hayata gecmesi hayal.Bize o yuzden hazir lazim.Hazirdan kasitta Efes ile birlesme.Maalesef oda hayal.