Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-10-2009, 10:43   #29
Sükut
.::Huzur::.

Sükut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
best_eagle´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ömer çelakıl çok güvenilir bi insandır.bilmeyen tanısın sonra atıp tutsun ayrıca hiç birşeyi iddia falan etmior.bulduklarım sadece tesadüfi dior..nası grüosunuz Allah aşkına..Kur'an'da şifre yoktur diyen arkadaşlar bikez daha düşünmenizi tavsiye edrim..bilgisizliinizi açık açık belli ediosunuz...kur'an'da en baş şifre çözülemeyen neden konulduu anlaşılamayan ayetlerdir(ya-sin, elif-lam-mim) bu ayetleri tam olarak açıklayan olmamıştır şimdiye kadar..bu şifre değlde ne??
ömer çelakıl'a dnersek tekrar müslüman olmadan önce pislik bi hayatı olan müslüman olduktan sonrada tamamen araştırp mantıklı çıkarımlar için gece gündüz çalışan bi ilim insanından bi doktordan bahsediyoruz...son derece mütevazi bi insan hiç bişeyi atıp tutmuyor...
1.si kime göre, neye göre güvenilir? Ben bu adamın sosyal hayatını bilmem.Sadece o ekrandan bu ekrana çıkar konuşurda konuşur.Söyledikleri bana ve birçok insana vede din hakkında çok az da olsa bilgisi olan insanlara ters düşer..

2.si Bilginin kimde olup olmadığı sana ya da bana göre belli olacak bir şey değildir.Ben İmam Hatip mezunuyum.Bu benim din ile alakalı her konuyu baştan sona eksiksiz bildiğim anlamına gelmez elbette.Ama 10 saatten,8'ini din üzerinden konular işlenen bir yerde okuduysa bir insan (4 yıl boyunca), e bırakında az çok bilgim olsun, bu tür konularda..

3.sü ''Elif-Lâm-Mîm , Yâ-Sîn ,Tâ-Hâ'' Bu lafızlar hurufu-l mukatta-a harfleridir.
..Ve sadece bu lafızlarda değil,Allah'ın her kelamında bir mucize,bir hikmet vardır.Ancak bu harfler, İslamın başlangıcından beri Müslüman alimleri meşgul ettiği gibi, sonraki dönemlerde şark var garb alimlerinin çalışmalarına konu olmuştur.Bütün alimler bu lafızların ''müteşabih'' (kapalı) olduğunda ittifak etmişler..

Yanii..Koskocaman alimler, bu konuda yaptıkları araştırmalardan sonra bu harflerin müteşabih olduğuna ve bu harfleri tam manasıyla açıklayamayacaklarına karar verdiklerine göre ; Bu gizli harfleri elinde çeşitli dosyalarla,tüm kanalları gezen bir adam mı çözümleyecek?

Eğer bu mantık işi ise; bizlere mantıksız diyenleri,az mantıklı olmak için gayret göstermelerini temenni ediyorum..

Siz onları üzdünüz,siz onları kapının dışına sürdünüz..Onları ağlattınız,saçlarını dağıttınız,rüzgarlara bıraktınız..Siz bıçaklar sapladınız,sessiz olun deyip ağızlarımızı kapadınız.
O yaşlı başlarınızı kaldırın!..Ve hem yaşınızdan hem de başlarınızdan utanın!..

Evet !

Sükut Ofline   Alıntı ile Cevapla