Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-10-2009, 16:56   #10
mezarkabuL
david silva

mezarkabuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
aLmi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1.si kime göre, neye göre güvenilir? Ben bu adamın sosyal hayatını bilmem.Sadece o ekrandan bu ekrana çıkar konuşurda konuşur.Söyledikleri bana ve birçok insana vede din hakkında çok az da olsa bilgisi olan insanlara ters düşer..

2.si Bilginin kimde olup olmadığı sana ya da bana göre belli olacak bir şey değildir.Ben İmam Hatip mezunuyum.Bu benim din ile alakalı her konuyu baştan sona eksiksiz bildiğim anlamına gelmez elbette.Ama 10 saatten,8'ini din üzerinden konular işlenen bir yerde okuduysa bir insan (4 yıl boyunca), e bırakında az çok bilgim olsun, bu tür konularda..

3.sü ''Elif-Lâm-Mîm , Yâ-Sîn ,Tâ-Hâ'' Bu lafızlar hurufu-l mukatta-a harfleridir.
..Ve sadece bu lafızlarda değil,Allah'ın her kelamında bir mucize,bir hikmet vardır.Ancak bu harfler, İslamın başlangıcından beri Müslüman alimleri meşgul ettiği gibi, sonraki dönemlerde şark var garb alimlerinin çalışmalarına konu olmuştur.Bütün alimler bu lafızların ''müteşabih'' (kapalı) olduğunda ittifak etmişler..

Yanii..Koskocaman alimler, bu konuda yaptıkları araştırmalardan sonra bu harflerin müteşabih olduğuna ve bu harfleri tam manasıyla açıklayamayacaklarına karar verdiklerine göre ; Bu gizli harfleri elinde çeşitli dosyalarla,tüm kanalları gezen bir adam mı çözümleyecek?

Eğer bu mantık işi ise; bizlere mantıksız diyenleri,az mantıklı olmak için gayret göstermelerini temenni ediyorum..
1.si'ne cevap veriim bana göre tanıdıım imam hatip hocalarına(...) göre güvenilir.yani sizin bilip bilmemeniz bişeyi deiştirmior.bu adam niyetinn aksi bişey yabmayan bir insan.çıkıp atıp tutma meselelerine çok deinilmiş.adam BEN İDDİA ETMİYORUM diyor.ama burda yanlış anlaşılmış.
sanırım yazdıklarımın hepsini üsütnüze alınmışsınız ki hepsine tek tek cevap vermişsinizaslında sizin yazdıklarınızı tam okumadım bile.tek cümleyle yorum yapan kişiler vardı.herneyse...
harflere gelince sır olduunu siz açıklamışsınız bi kez daha teyit ettiiniz için saolun(:ben onları da kuranda şifre yoktur dyen arkadaşlara yazmıştım..
eğer vaktiniz varsa bi kitabını okyun ya da daha pratik sitesine girip bakın. ne demk istediimi anlıcaksınız..