Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-10-2009, 23:48   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Spartak Moskova:92-GS:59

FIBA'nın bayan basketbolunda bu yıl ilk kez düzenlediği Süper Kupa maçı, Galatasaray ile Spartak Moskova arasında gerçekleşti ve Spartak Moskova, sarı kırmızılı temsilcimizi 92-59 mağlup ederek kupaya uzandı.

Geçtiğimiz sezonun EuroCup Şampiyonu olan Galatasaray, EuroLeague Şampiyonu Spartak Moskova Region takımı ile Avrupa bayan basketbolunda bu yıl ilk kez düzenlenen olan Süper Kupa Finali'nde mücadele etti ve maçı Spartak Moskova 92-59'luk skorla kazandı.

Rusya'nın Vidnoje kentinde yapılan ve tarihi önem taşıyan karşılaşmada ilk çeyrek Spartak Moskova'nın 23-9 üstünlüğü ile sona erdi. Spartak Moskova, maçın ilk yarısını da 50-23 önde tamamladı. Rusya temsilcisi, son çeyreğe de 67-38'lik üstünlükle girdi. Kırmızı beyazlı takım, karşılaşmadan da 92-59 galip ayrıldı.

Geçtiğimiz sezon bayanlarda Eurocup şampiyonu olarak ülkemize büyük bir gurur yaşatan Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, Spartak Moskova ile oynanan Süper Kupa maçında da yer alarak tarihe geçti.

Bu sonucun ardından Spartak Moskova üstüste 5. Avrupa Kupası'nı aldı. Spartak Moskova'dan Ilona Korstin, 'Maçın en değerli oyuncusu' ödülüne layık görüldü.

Spartak Moskova'nın kadrosu

Mc Carville
Karpunina
Petrovic
Jekabsone
Korstin
Lawson
Vieru
Osipova
Anderson
Pavlova
Miller
Cherepanova

Galatasaray'ın kadrosu

Ivana Vecerová
Yasemen Saylar
Nilay Yiğit
Bahar Çağlar
Işıl Alben
Gizem Başaran
Yasemin Horasan
Melis Kaya
Jia Dorene Perkins
Sophia Yvonne Phienola Young
Esra Sencebe


1.PERİYOT: 23- 9
2.PERİYOT: 27-14
3.PERİYOT: 17-15
4.PERİYOT: 25-21
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla