Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-10-2009, 10:20   #1
KanKokusu
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Devler Liginde Bir İlk !

Şampiyonlar Ligi’nin formatı harikadır, organizasyonu süperdir, şarkısı bile tüyler ürpertir. Ama benim en çok sevdiğim yönü, maç öncesi her takımın dizilişini (muhtemelen o ülkedeki profesyonel adamlarından faydalanarak) dosdoğru vermeleridir. 17 yıldır Ş.Ligi rejisinin bir takımın taktik dizilişini hatalı verdiğini, veya bir-iki oyuncudan fazla pozisyon yanlışı yaptığını görmedim. Pardon görmemiştim. Devler Ligi’nde bir ilki yaşadığımız dün geceye kadar...

Ş.Ligi rejisine göre Ekrem ortada oynayacak; Tello sol açık, Bobo santrfor, Nihat da sağ açık olarak görev yapacaktı (Gariptir, belki de bu diziliş daha hayırlı olurdu!). Ama Mustafa Denizli bu sezonki 11’inci resmi maçında da bizi/ sizi/ Ş.Ligi yetkililerini/ hatta belki oyuncularını da şaşırttı, sadece 4 futbolcusuna (Rüştü, Sivok, Ferrari ve Ernst) Kasımpaşa maçındaki formasını/pozisyonunu koruma imkânı verdi. İnönü’deki bekleri İsmail-Ekrem’in yerine Üzülmez-Kaş’ı koydu. Toraman’ın yerine Fink’i, Tabata’nın pozisyonunda Tello’yu tercih etti. Ve son olarak 4-3-3’ün ön tarafını Ekrem-Nihat-Bobo olarak kurdu.

Tabii ki, Denizli takımını istediği gibi kuracaktır; ama Beşiktaş’ın onun pek anlam yüklemediği “kadro istikrarı”na sahip olmamasının dün geceki hafif sonuçları şu: Son 5 resmi maçta 4’üncü değişik pozisyonunda görev alan Ekrem ne hücumda etkili oldu, ne de şaşkın Kaş’la uyumlu oynayıp Schafer-Gentner’in Beşiktaş’ın sağını koridor yapmalarını engelleyebildi. Çok arzulu olmasına rağmen Bobo sol açıkta yine yetersizdi, birinci stoperleri Barzagli oynamadığı halde tek santrfor Nihat’lı dizilişimizle maç boyunca kaleyi tehdit eden şut sayımız 2’yi geçmedi.

Wolfsburg Beşiktaş’tan yaklaşık 2 kat fazla şut, 3 kat fazla korner attı. Hasebe/Dejagah değişikliğiyle 4 forvete döndüler, sadece Dzeko’nun kafasından belki 3 gol kaçırdılar, ama neticede 10 kişi kalıp Beşiktaş’a altın değerinde 1 puan verdiler.

İstanbul’da da Grafite’nin yerine Martins’in oynayacak olması bir fırsat. Umarız orada da Ferrari bu harika oyununu sürdürür, M.Denizli en azından bu kadrosunu 14 gün korur da kazanmak için çok fazla şansa ihtiyacımız olmaz İstanbul’da...

Uğur Meleke
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla