Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-10-2009, 11:06   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gareth Southgate Kovuldu

Click the image to open in full size.
İngiltere Premier League'e geçtiğimiz sezon veda eden Middlesbrough kulübünün eski futbolcusu ve aynı zamanda teknik direktörü Gareth Southgate beklenmedik bir anda kapı önüne koyuldu.
Championship mücadelesinde Salı gecesi Derby County'i evinde 2-0 mağlup eden M.Boro'da maç sonu oluşan bu gelişme Ada gündemine bomba gibi oturdu.
Maçtan dakikalar sonra başkan Steve Gibson ile kısa bir görüşme yapan ve "değişim zamanı" sebebiyle görevine son verildiği açıklanan Southgate milli futbolcumuz Tuncay Şanlı ile de uzun bir süre birlikte çalışmıştı ve ikilinin arasının çok iyi olduğu biliniyordu.
39 yaşındaki genç teknik adamın görevine son vermenin kendileri için çok zor bir karar olduğunu belirten başkan Gibson ise konuyla ilgili olarak "Bunca yıldır futbol içindeyim, bu benim için aldığım en zor karardı. O çok iyi bir hoca, insan ama artık bizde bir şeyler için değişim zamanıydı" dedi.
İngiltere Milli Takımı ile 57 maça çıkan, Aston Villa'dan Middlesbrough kulübüne 2001 yılında transfer olarak bu takımda 200'ün üstünde maçta ter döken, M.Boro menajerliğinde 151 maçta 45 galibiyet 63 yenilgi ve 43 beraberlik alan genç çalıştırıcının kulübü ile süren sekiz yıllık birlikteliği böylelikle sona ermiş oldu.
Premier League'e geçtiğimiz sezon veda eden M.Boro bir alt lig olan Championship'te geride kalan 13 hafta sonunda topladığı 23 puanla 4.sırada yer alıyordu. Middlesbrough finansal problemler yüzünden bu sezon başında takımın 3 önemli yıldızı Tuncay Şanlı, Stewart Downing ve Robert Huth'u satmak zorunda kalmıştı. Southgate'in yerine Middlesbrough teknik direktörlüğü için ilk konuşulan isim ise 52 yaşındaki İskoç çalıştırıcı Gordon Strachan. Deneyimli isim Celtic'i 4 yıl çalıştırdıktan sonra bu sene İskoç temsilcisiyle yollarını ayırmıştı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla