Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-10-2009, 19:34   #325
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

UEFA'dan Beşiktaş'a Övgü

UEFA'nın resmi internet sitesinde "Beşiktaş Wolsburg baskısına dayandı" başlığıyla verilen haberde Ajansspor'un derlemesiyle yayınlanan ifadeler şöyle :

"Beşiktaş JK, Wolfsburg deplasmanında oynadığı mücadeleci futbolun ardından sezonun ilk Şampiyonlar Ligi puanını aldı.

Gayretli görüntü
Arka arkaya aldığı 2 mağlubiyetin ardından konuk ekibin teknik direktörü Mustafa Denizli, kadrosuna soğuk Wolfsburg Arena atmosferinde B Grubu'nda istenmeyen bir üçüncü mağlubiyeti önleme görevi vermişti. İstanbul ekibi grubun dibinde yer almasına rağmen yeniden kendilerini buldu ve Grafite'nin 74. dakikada atılmasıyla geceyi hayal kırıklığıyla kapatan ev sahibini tıkayan çalışkan bir performans ortaya koydu.

Erken şans
Wolfsburg teknik direktörü Armin Veh, hücumu alışkanlık haline getirmiş ekibinden laubali içgüdülerini kontrol altına almalarını istese de ev sahibi ekibin öne geçecek fırsatları bulması çok uzun sürmedi. Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber'in zamanlama hatasıyla boşa çıktığı topu Ricardo Costa üstten auta gönderdi. Öncesinde savunmanın markajından kaçan Edin Dzeko yakaladığı müthiş fırsatta bir önceki maçta Manchester United filelerini sarstığına benzer bir pozisyonda hedefi tutturamadı.

Usta işi kafa vuruşu
Beşiktaş Almanya'ya turnuvaya yaptığı puansız başlangıcın ardından hesabını açmak için gelmişti ve ev sahibi ekibin uzaklaştıramadığı köşe vuruşunda İbrahim Kaş kaleci Benglio'yu yokladı. Ancak sol bek Marcel Schafer'İn çizgiye inerek geliştirdiği ataklarla Wolfsburg rakibinin savunmasına yüklendi. Alman oyuncunun içeriye girerek yerden çektiği şutta kaleci Rüştü topu yakın direkten çıkarırken bir diğer pozisyonda Schafer'in ortasına usta işi bir kafa vuran Dzeko'nun uzak direğin dibinden topu filelere gönderme girişimi az farkla sonuçsuz kaldı.

Wolfsburg girişimleri
Ev sahibi ekibin ataklarını savuşturup baskısını kıran Beşiktaş gol girişimlerine başladı. Bobo'ya atılan aratopuna Brezilyalı oyuncudan önce hamle yaparak kalesini terketmek zorunda kalan kaleci Benaglio, Nihat Kahveci'nin pasında Rodrigo Tello'nun falsolu şutunun üst köşenin hemen dibinden dışarı çıkmasını seyretti. Ancak Beşiktaş'ın yarattığı tehfit kısa sürdü ve Wolfsburg top hakimiyetini kullanarak oyunda üstünlüüğü ele geçirdi. İlk yarının en önemli tehlikesinde İbrahim Kaş'ın kısa düşen pasını alan Dzeko'nun şutu Rüştü'nün kalesini sarsamadı.

Boğucu baskı
Türk Milli Takımı'nın eski kalecisi devre arasının hemen ardından gelen boğucu Wolfsburg baskısı sırasında topu filelerinden çıkarmadığı için oldukça şanslıydı. Gelen bir hava topunu uzaklaştırdıktan sonra çaresiz kalan Rüştü'nün savunamadığı pozisyonda Christian Gentner boş kalenin üstünden topu auta gönderdi. Kendisine atılan topla Matteo Ferrari'den kurtulan Dzeko'nun dar açıdan yaptığı şutta ise Beşiktaş kalecisi topun direkten oyun alanının dışına gitmesini izledi.

Grafite atıldı
Oyundaki trafik tek yönlü değildi ve Alexander Madlung, Nihat'ı boşa kaçtığı pozisyonda engellemek için akıllı bir hamle yapmak zorunda kaldı. Wolfsburg'un gruptaki ikinci galibiyeti alma umutları Grafite'nin topsuz alanda İbrahim Kaş'a yaptığı müdahelenin sonrasında atılmasıyla son buldu. Bu kırmızı kart Brezilyalı golcünün 2 ekibin 3 Kasım'da 4. maç gününde İstanbul'daki karşılaşmasında cezalı olması anlamına geliyor.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline