Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-10-2009, 23:07   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bordeaux:2 - B.Münih:1

Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda oynanan karşılaşmada Fransız ekibi Bordeaux, Chaban Delmas Stadı'nda Alman devi Bayern Münih'i konuk etti ve maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

İki takım arasında ilk yarısı da Bordeaux'nun 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlanan maçta, ev sahibinin gollerini 29. dakikada Ciani ve 40. dakikada Planus kaydetti. Bayern Münih'in tek sayısı ise Ciani'nin 6. dakikada kendi kalesine gol atmasıyla geldi. Bordeaux'ta genç yıldız Y.Gourcuff, maçın 66. dakikasında bir penaltı atışından da yararlanamadı.

Bayern Münih forması giyen genç oyuncu Thomas Müller, karşılaşmanın 30. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Müller, bu kırmızı kartla 2007 yılının Mart ayında Mark van Bommel'den beri, Şampiyonlar Ligi'nde kırmızı kart gören ilk Bayern Münih oyuncusu oldu.

Bu sonucun ardından iki takım da grupta 5 puana yükseldi.

Grubun diğer maçında ise İtalyan temsilcisi Juventus, sahasında İsrail'in Maccabi Haifa takımını 1-0'lık skorla mağlup etti.

DEIVID GİBİ OLDU

Öte yandan Bayern Münih'e karşı 6. dakikada kendi ağlarını, 40. dakikada da rakip fileleri sarsan Ciani, Devler Ligi tarihine geçti.

Ciani, 1997'de Barcelona'lı Abelardo, 2000 yılında Sparta Prag forması giyen Michal Hornak, 2003'te Celta Vigolu Juanfran, 2007'de PSV forması giyen Alex ve 2008 yılında Fenerbahçeli Deivid'in ardından bunu yapan 6. oyuncu oldu.

Devler Ligi'nde bir maç içinde önce kendi kalesine, sonra da rakip filelere gol bırakan son futbolcu Fenerbahçeli Deivid'di. Deivid, takımının 2008 yılında Chelsea'yi 2-1 yendiği maçta biri Fenerbahçe, diğeri Chelsea ağlarına olmak üzere iki gol kaydetmişti.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla