Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-10-2009, 23:29   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fulham:1 - Roma:1

FULHAM 1-1 ROMA

Stat
Craven Cottage

Hakem
Paul Allaerts (Belçika)

Yardımcı Hakem
Danny Huens - Dirk Gilon

Ek Yardımcı Hakem
Johan Verbist (BEL) Peter Vervecken (BEL)

4. Hakem
Tim Pots

UEFA Delegesi
Jaroslav Dudl (Çek Cum.)

UEFA Hakem Gözlemcisi
Georgios Bikas (Yunanistan)

Fulham
Mark Schwarzer, Stephen Kelly, Paul Konchesky (Dk.46 John Pantsil), Brede Hangeland, Christopher Baird, Zoltán Gera, Diomansy Kamara, Bjørn Helge Riise (Dk.75 Damien Duff), Aaron Hughes, Bobby Zamora (Dk.64 Erik Nevland), Jonathan Greening

AS Roma
Doni, Marco Andreolli, Philippe Mexès, Rodrigo Taddei (Dk.63 Mirko Vučinić), Daniele De Rossi, John Arne Riise, Stefano Guberti, Nicolás Burdisso, Matteo Brighi (Dk.46 David Pizarro), Stefano Okaka Chuka (Dk.46 Simone Perrotta), Jérémy Menez

Gol
Dk. 24 Brede Hangeland, 90+3 M. Andreolli

Kırmızı Kart
Dk.77 Kelly

Serie A'da iyi günler geçirmeyen Roma ile aynı İtalyan ekibi gibi İngiltere'de orta sıralarda yer alan Fulham'ın 3 puan mücadelesinden beraberlik çıktı.

Roy Hodgson'ın Fulham'ı grupta daha önce CSKA deplasmanında 1-1'lik skorla 1 puan almış, evinde Basel'i 1-0'la geçip liderliği ele geçirmişti. Claudio Ranieri'nin Roma'sı ise Basel'e deplasmanda 2-0 yenilmiş, evinde CSKA Sofya'dan aynı skorla 3 puan almıştı.

Aynı zamanda Riise kardeşleri de bir araya getiren mücadelede, iki oyuncu da mücadelenin önemli anlarında sahneye çıktı.

Fulhamlı Riise 24. dakikada kazanılan kornerde ortasını altıpasa doğru yaptı, bu sırada defansın arasında iyi yükselen Brede Hangeland, kaleci Doni'nin üzerinden kafayla topu ağlara gönderdi. Romalı futbolcuların faul beklentileri arasında hakem orta noktayı gösterdi.

İlk yarıda Roma daha etkili ataklar geliştirse de devre 1-0 İngiliz ekibinin üstünlüğü ile kapandı.

İkinci yarıda da Roma ataklarına devam ederken, bir çok pozisyondan yaralanamadı.

77. dakikada bu kez Romalı Riise ceza alanında yerde kaldı ve İtalyan temsilcisi penaltı kazandı. Hakem bu pozisyonda önce Hangeland'a kırmızı kart çıkarırken, daha sonra yan hakemin uyarısı ile Kelly'i oyundan attı.

Bu arada Roma'da Menez penaltı atışını değerlendiremeyerek takımı adına büyük bir şansı kullanamadı.

Son anları büyük bir heyecana sahne olan maçta Roma kalan dakikalarda 10 kişi kalan rakibi önünde beraberliği sağlamak için büyük çaba sarfetti. Uzatma anlarında ise İtalyanlar'ın beklediği gol geldi!

Uzatmada Roma'yı ayağa kaldıran golü Andreolli kaydederken, mücadele 90+3'de değişen tabele ile 1-1 sona erdi. Bu skorla 5 puana çıkan Fulham 2. sıraya gerilerken, Roma ise 4 puanla 3. sıradaki yerini korudu.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla