Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-10-2009, 18:51   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ceyhun:Ank.Gücü 5.Büyük Kulüp

Click the image to open in full size.
Ankaragücü'nde forma giyen milli futbolcu Ceyhun Eriş, genç futbolcuların kendi çabalarıyla bir yerlere gelebileceğini belirtti.
Futbol Federasyonu tarafından yayımlanan TamSaha Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Ceyhun Eriş, ''Gençlerin önünü ben açmayacağım ki, kendi çabalarıyla bir yerlere gelecekler'' dedi.
İnsanların, belli bir yaşa gelmiş futbolcuların oynadığını görünce ''Hala paraya doymadın mı?'' sorusunu sorduklarını belirten Eriş, şu görüşleri dile getirdi:
''Ortaya koydukları performansla, bize (artık yeter) mesajı verecekler. İnsanlar belli bir yaşa gelmiş futbolcuların oynadığını görünce (Hala paraya doymadın mı?) sorusunu soruyor. İşin sadece maddi yanından bakıyorlar. Bizim futbol dışında bir becerimiz yok ki. Zanaatkar değiliz. Çocuk yaştan beri yaptığımız mesleğin ömrü ise kısa. Futbolcu, futbolu bıraktıktan sonrasını da düşünmek zorunda. Futbolu bıraktıktan sonra bir futbolcu kadar gelir elde edemeyeceksiniz. Bunları hesap edince, yaşları ileri olup da futbola devam edenleri anlamak zor değil.''
Tugay Kerimoğlu, Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür'ün yanı sıra şimdi de Rüştü Reçber ve Yusuf Şimşek'in futbolda emeklilik süresini yukarılara doğru çıkardıklarını anlatan Eriş, ''Tugay ağabey eğer yurt dışına transfer yapmasaydı, Türkiye'de kaldığı sezonun ertesinde futbolu bırakmış olurdu. Türkiye'de de bakış açısı değişmeye başladı. Futbolda yaşınız değil, ne kadar verimli olduğunuz önemli. Eğer 40 yaşındaysam ve bekleneni verebiliyorsam neden oynamayayım ki?'' diye konuştu.
(A) Milli Takım'da oynamayı yıllardır istediğini ve şimdi bunu başardığını dile getiren milli futbolcu, ''Hedeflerinizi ne kadar yüksek tutarsanız, kariyeriniz o denli uzun olur. Hedefleriniz biterse, kariyeriniz de biter'' yorumunda bulundu.
-''ANKARAGÜCÜ 5. BÜYÜK KULÜP OLMALI''-
Hedeflerinin ''Ankaragücü'nü daha iyi bir yere getirmek'' olduğunu belirten Ceyhun, Eriş, şunları kaydetti:
''Ankaragücü'nün Türkiye'deki 5. büyük kulüp olması gerekiyor. Camia olarak diğer takımlardan köklü olduğunu biliyoruz. Yüzüncü yılını kutlayan dördüncü takım. Müthiş bir taraftar kitlesine sahibiz. Onlar, takımın arkasında durduğunda gerçek anlamda itici bir güç. Ankaragücü, futbolcuların oynamak için can attığı bir cazibe merkezi haline gelmeli. 100. Yılda Şampiyonluk parolası, aslında takımın daha ileriye gitmesi için bir sembol. Bu kadar yıl şampiyon olmayıp da 'Şimdi şampiyon olacağız' demek zaten çok iddialı bir cümle. Öncelikli olarak mümkün olduğu kadar üst sıralara tutunmaya çalışacağız. Bunun dışında maddi ve manevi bazı sıkıntıları çözmemiz gerekiyor. Bunlar da atlatıldığında, kulüp beklenen noktaya gelecektir. 100. yıl, umarım takımın yükselişe geçmesi için bir başlangıç olur.''
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla