Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2009, 10:21   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mourinho'nun Takibi Altında

Click the image to open in full size.
Avrupa'da top koşturan gurbetçilerin sayısı artık binleri bulmaya başladı. Türk gençleri, yetenekleriyle ön plana çıkarken doğup büyüdükleri ülkeler, bu yıldız adaylarını ellerinden kaçırmamak için milli formalarını erkenden giydirmeye çabalıyor.

Mesut Özil, Eren Derdiyok ve Gökhan İnler gibi futbolcuları yeterli araştırmaları yapamadığımız için yabancı ülkeler adına ter dökerken, bunlara bir yenisi daha eklenmek üzere. Bu isim Belçika doğumlu Yusuf Baloğlu.
17 yaşındaki Baloğlu, Belçika'nın Standart Liege takımında başladığı futbol yaşantısını İtalya'nın Bari takımında sürdürüyor. Henüz futbol hayatının başında olmasına rağmen Belçika Federasyonu 1.85 boyundaki Yusuf'a kapılarını açtı. İki sezondur Belçika Ümit Milli Takımı'na davet edilen Türk oyuncu, A Milli Takım'ımızda oynamak için Belçikalı yetkilileri geri çeviriyor. Belçikalılar ise üstü kapalı olarak Yusuf'u tehdit ediyor: "Eğer bizim milli takımımızda oynamazsan bir daha çağırmayız." Yusuf'un hedefi ise sadece Ay-Yıldızlı formayı giymek. Bu sebeple Milli Takım yetkililerinin kendisi için bir an önce devreye girmesini istiyor.
Mourinho'nun takibi altında
Standart Liege'in altyapısından yetişen Yusuf Baloğlu, güçlü yapısı ve defansif sezgileriyle daha 15 yaşındayken İtalyanların dikkatini çekmiş. İtalya'nın köklü takımlarından Torino elini çabuk tutarak o yaş grubunda bir oyuncuya verilen en fazla parayı (700 bin Euro) ödeyerek Yusuf Baloğlu'nu Standart Liege'den transfer etmiş. İngiliz Westham United ve Hollanda'nın Ajax takımları çok istemelerine rağmen Yusuf'u ikna etmişler. İki sezon Torino genç takım formasını giyen Yusuf, buradaki performansıyla İtalya Birinci Lig takımlarından Bari'nin yolunu tuttu. Torino'dan Bari'ye geçişinde ise özel bir anlaşma yapıldı. Çalışmalara A takımla katılan başarılı oyuncu, aynı zamanda genç takımda da forma giyiyor. İnter'in Portekizli çalıştırıcısı Jose Morinho'nun da dikkatini çeken Yusuf Baloğlu, İnter'in takip ettiği genç yetenekler arasında yer alıyor.
Yusuf Baloğlu ise futbol hayatına bir dönem İtalya'da devam etmek ve sonrasında İngiltere'ye gitmeyi arzuluyor. Defansif futbolun İtalya'da öğrenileceğini düşündüğü için daha 15 yaşında tek başına Torino'ya geldiğini vurgulayan Yusuf, "Üç sezon da İtalya'da dikkat çekmeyi başardım. Amacım İngiltere'nin büyük kulüplerinden bir tanesinde forma giymek." diyor. Genç futbolcu, Belçika Milli Takımı'ndan sürekli teklif aldığını; ancak öncelikli hedefinin Türk Milli Takımı olduğunu dile getiriyor.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla