Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-11-2009, 01:31   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arsenal'i Ele Geçiriyor

Yabancı sermayenin egemenliği altına giren Ada kulüpleri listesinde pek yakın zamanda Londra kulübü Arsenal'i de görebiliriz.

ABD'li dolar milyarderi işadamı Stan Kroenke 2 milyon dolar karşılığında hissedarlardan 200 paylık bir bölümü daha adına geçirdi ve Arsenal'in hisselerinin yüzde 29.9'una sahip oldu.
Yasalar gereği Kroenke'nin Arsenal'i satın almak için resmen girişimlerde bulunabilmesi için hisselerin en az yüzde 29.99'luk kısmına sahip olunması gerekiyor. Kroenke bunun için bir 60 paylık hisse bölümünü daha satın almak zorunda.
Kroenke'nin sahip olduğu son hisseleri satanın ise Arsenal başkanı Peter Hill-Wood olduğu ifade ediliyor. NBA'de Denver Nuggets,MLS'de Colorado Rapids ve ABD'de bir buz hokeyi takımı olan Colorado Avalanche'nin sahibi olan Stan Kroenke Forbes dergisi tarafından dünyanın en zengin 400 insanı arasında gösterilmişti.
Lakabı 'Sessiz Stan' olan ve derinden derine Arsenal'i yaklaşık 550 milyon dolarlık bir teklif ile 6 ay içinde satın alacağı öne sürülen Kroenke'nin yanı sıra Arsenal kulübünde hisselerin büyük bir kısmına sahip olanlar ve bu satış için ikna edilmeyi bekleyenler şu şekilde: Alisher Usmanov (25), Danny Fiszman (16.11) Lady Nina Bracewell-Smith (15.9), Hill-Wood ailesi (1.04), diğer (12.35)
Click the image to open in full size.

Stan Kroenke (solda) ve kulübün emektar başkanı Peter Hill-Wood
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla