Daha önce de söylemiştim malesef bu küfür mevzu bizim üzerimize yapıştı kaldı.. Taa Serdar Bilgili zamanından beri.. Aziz Yıldırım'da bu konuda çok iyi bir siyaset güderek kamuoyunda bizi küfürbaz olarak lanse etti tüm basında biat etti.. Taraftar olarak küfürü bitirdik, küfürlü tezahurat yapmayacağız artık diye açıklama yaptık, buna da uyduk ama kimse önemsemedi hep biz küfürbaz taraftar olarak kaldık.. Yine protestoyu adam gibi beceremedik ve küfüre yönetldik.. Çünkü başımızda Demirören gibi bir adam var.. Biz nasılsak o da öyle.. O nasılsa biz de öyleyiz.. Şimdi herkes Demirören'e sahip çıkıyor ama taraftarı bu hale onun getirdiğini unutuyor.. Salı günkü tabloyu sadece salı günüyle değerlendirirsek tek suçlu taraftar olur.. O da 50-100 kişinin yaptıklarından dolayı.. Ama Beşiktaş'ın yıllardır içine sokulan durumu değerlenirirsek esas suçlular kim onu görürüz bence..
Demirören'in nasıl bir olaylar sinsilesiyle başkan olduğunu ve 6 senedir Beşiktaşı getirdiği durumu tekrar etmeyeceğim herkes biliyor.. Ama bugün bu kadar duyarlılık göstererek taraftarın üzerine gelen basın ve Beşiktaşın önde gelenlerin aynı tepkiyi daha önce niye göstermedi onu sorgulamak lazım.. 2 sene önce sivasla inönüde yaptığımız ve numaralının çarşıya satılmış dediği sonra kapalının numaralıya küfrettiği ardından maçtan sonra dışarı çıkıp numaralının önüne gidip oratalığı birbirine kattığında nerdeydi bu duyarlı insanlar.. Ben o gün maçtaydım ve Demirören benim için o gün bitmişti.. Hayatımda Beşiktaş açısından yaşadığım en kötü manzaraydı.. Malum Denizli maçından çok daha kötüydü.. Yıllardır taraftarı bu hale sokan ve bunda en ufak kendini sorumlu hissetmeyen bir adam Demirören.. Ben şahsen Bilgili'ye küfür edildiğinde de, Demirören'e küfredildiğinde de, taraftar birbirine girdiğinde de kendimden utandım.. Ama hadi biz taraftarız,cahiliz, hatta aramızda çapulcular var peki bizim koskoca başkanımız canlı yayında Ahmet Çakar gibi fitneci bir adama uyup ağzında geleni söylerken niye kimse çıkıp bir başkan bunu nasıl söyler demiyor.. Ben taraftar olarak yaptıklarımızında dolayı utandım ama başkanımızın söylediği bu sözden sonra yerin dibine girdim.. Kimsenin Beşiktaş başkanı olan birine hakaret etmeye hakkı yok aynı şekilde Beşiktaş başkanı olan kimse canlı yayında tüm Türkiyenin önünde ağzına ne gelirse söylemeye hiç hakkı yok.. Daha söylenecek çok şey verecek çok örnek var.. Olayları münferit değerlendirirsek tek suçlu, tek zalim ve tek mazlum var.. Ama lütfen biraz da genel çerçeveden bakalım.. Yine tekrarlıyorum nasılsak öyle yönetiliyoruz yada tersten nasıl yönetiliyorsak öyleyiz..
Konu Neokartal tarafından (06-11-2009 Saat 10:12 ) değiştirilmiştir..
|