Konu: O'an ~
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-11-2009, 15:19   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
O'an ~

Click the image to open in full size.
Işığın süzülerek 'o' ana nakşettiği arabesk desenler, Kuran okuyan bir kadının kaderci, teslimiyetçi ve inançlı silüeti, kadının Endonezya'nın Makkaser kentindeki tertemiz, pırıl pırıl Merkez Camii'nin zemininden yansıması. Ve ayrıca foto muhabirinin uhrevi sessizliği de fotoğrafa aktarması. Sanki dünya ve ahiret aynı karede buluşmuş...

Click the image to open in full size.
Akdeniz'in incisi dedikleri Mısır'ın İskenderiye Körfezi'nden bir ‘o’ an. Kayalıkların üstünde bir balıkçı, güneş batarken tek başına oltasını savurmuş bekliyor. Ama hava biraz bulutlu, deniz dalgalı... İskenderiye'nin kış mevsiminde şiddetli yağmurları meşhurdur. Altı gün boyunca devam eden ünlü El Gotas Kasırgası’nın da habercisidir. Yani fırtına koptu kopacak İskenderiye'de…

Click the image to open in full size.
Kolombiya'dan bir 'o' an. Görüntü bildiğimiz rodeodan daha da zor bir spor olduğu izlenimini yaratıyor. Aslında öyle çünkü bu rodeoda genç boğalar, kuyruğundan yakalanıyor.

Click the image to open in full size.
Belçikalı fotoğraf sanatçısı Kobe Van Looveren ödül kazandığı fotoğrafına bakıyor. Fotoğrafına ''Bir yusufçuk ısınıyor'' adını vermiş ve Londra Doğal Tarih Müzesi’yle BBC Vahşi Yaşam Dergisi'nin ortaklaşa düzenlediği, Yılın Doğal Yaşam Fotoğrafçısı Yarışması’nda ''Eric Hosking'' ödülüne layık görülmüş. 'O' anda da mutluluğu ve gururu yüzüne yansımış sanatçının...

Click the image to open in full size.
Reuters fotoğrafçısı Alexander Demianchuk’un çektiği bir ‘o’ an. Ağaçlar kırmızı zeminden yansıyor ve o ağaçların kollarından düşen bir yaprakla bu kompozisyon güzel bir hazan tablosu sunuyor. Ortamın değerlendirilmesinin çok iyi bir örneği çünkü zemini, kırmızı bir otomobilin ön kaputuna birikmiş yağmur suları oluşturuyor.

Click the image to open in full size.
23 Ekim Cumartesi günü Japonya'daki Yamakoşi kenti 6.8'lik bir depremle sarsıldı. 23 kişi hayatını kaybetti. Ölümlerin önemli bir kısmı enkaz altında kalmaktan değildi. Heyecan sonucu kalp krizi gibi nedenlerden ötürü can kaybı Japon standartlarına göre yüksekti. 6.8’lik bu deprem Türkiye’deki son can kayıplı deprem olan, 18 kişinin öldüğü, 23 Temmuz'da meydana gelen Ağrı depreminden 500 misli büyüktü. Yamakoşi depreminde artçı sarsıntılar iki gün sürdü. Japon kriz yönetiminin artçı sarsıntılar sırasında yaptığı ilk işlerden biri de yaşlıları bölgeden uzaklaştırmak oldu.

Click the image to open in full size.
Kabil'de hayat hala böyle puslu, karanlık ve umutsuz. Camları kırılmış, kan lekeleri bulaşmış bir dükkanın camına yansıyan bu adam, Afganistan kabusunu çok iyi anlatıyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü bu dükkanın da bulunduğu caddede düzenlenen intihar saldırısından geriye kalan bir ‘o’ an. Biri sivil Amerikalı kadınla genç bir Afgan kızının öldüğü saldırıydı bu...

Click the image to open in full size.
Fotoğraf Konya'dan... İftara az zaman kala yemeğini alan ninenin mutluluğu gerçekten görmeye değer. Fotoğrafa baktıkça, paylaşmayı, unutmamayı, sevinci, masumiyeti görüyoruz. Dudaklarımızdan ''Afiyet şeker olsun'' sözleri dökülüyor.

Click the image to open in full size.
Bir matador, boğanın saldırmasını bekliyor. Ama fotoğrafın atmosferi, bu boğa güreşinde bir şeylerin tam olmadığını anlatıyor. Öyle çünkü bu fotoğraf İspanya’dan değil Şangay'dan. İspanya kültürünü tanıtmak amacıyla Çin'de düzenlenen ''Şaşırtıcı İspanya-2004 Etkinlikleri” çerçevesinde yapılan boğa güreşleri. Matador İspanyol ama boğalar da İspanya'dan değil Meksika'dan. Çünkü İspanya ''deli dana'' hastalığının görüldüğü ülkeler listesinde yer alıyor.

Click the image to open in full size.
İstanbul Fotoğraf Merkezi'nde, 21 Ekim 2004 - 8 Ocak 2005 tarihleri arasında, Gültekin Çizgen'in ''Eylül Fotoğrafları'' başlıklı bir sergisi var. Bu ‘o’ an da, 45 yıllık profesyonel sanatçının ''Köye dönüş'' adını verdiği çalışması. Bir atmosfer fotoğrafı... Ürgüp Göreme'de çekilmiş. Bir çoban, sürüsünü köye götürürüyor.

__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla