Konu: O'an ~
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-11-2009, 15:19   #2
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Hindistan’da bakışların bir 'o' anı. Bakışlar hüzünlü ama bu kadının derdi insan yerine konmak. Hükümetin kadın ticaretini sınırlamayı amaçlayan planını protesto ediyor. Seks köleleri için rehabilitasyon talep ediyor. Saçlarına ak düşmüş bu kadın, bir hayat kadını...

Click the image to open in full size.
Eylemle açının uyumu ve bileşimini ortaya koyan bir fotoğraf. Çin'in mutfağıyla ünlü Sichuan Bölgesi’nde düzenlenen yemek festivalinde, çocuklar ağızdan ateş püsktürtme becerilerini sergiliyor. Bu gösterinin Sichuan mutfağıyla ne alakası var diye bir soru akla gelebilir. Çin mutfağının en önemli temsilcisi bu bölge, acı yemekleriyle ünlü...

Click the image to open in full size.
Yoksul ülkelerin insanlarının yaşantısını anlatan bir ‘o’ an. Karina Vargas 8 yaşında. Bu yaşta çömlek yapıp turistlere satmak zorunda. ‘O’ andaysa yapacağı çömlekleri için bir mini volkanik kraterden sıcak çamur topluyor.

Click the image to open in full size.
Dünyada sporcular kadar etkili sevinç göstesi yapanlar var mı acaba? Pek yok... Özellikle futbol, rugby gibi maçlarda zafer gösterileri inanılmaz oluyor. Ancak objektiflerin diğer tarafında yetenekli fotoğrafçılar olursa… Sporcu ve fotoğrafçı yeteneğinin biraraya gelmesiyle oluşmuş bir ‘o’ an. Objektifin karşısında sayı yaptıktan sonra parande atan Amerikan futbolu oyuncusu Reggie Swinton var. Objektifin arkasındaysa AP fotoğrafçısı Julie Jacopson.

Click the image to open in full size.
İngiltere Veliaht Prensi Charles, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediğini ilan ederek İngiliz gazetelerine göre, alışılmadık siyasi bir çıkış yaptı. Bu da bir çıkış anı... Charles, Mardin'de 14'üncü yüzyıldan kalma Kasımiye Medresesi'ni gezdikten sonra kapıdan çıkarken görünüyor. Mardin gezisinde prense eşlik eden, Türkiye'de kültürel mirasın korunması için yıllardır didinen Prof. Dr. Metin Sözen'se 'o' anda İngiltere Veliaht Prensi'ni koruyor.


Click the image to open in full size.
Taylandlı bir binici, bir öküzün üstünde son sürat gidiyor. Düştü düşecek gibi görünüyor ama final çizgisine boğanın sırtında ulaşıyor. O profesyonel bir binici. Tayland Öküz Yarışları Festivali’nin yarışmacılarından biri. Bangkok yakınlarında Chon Biru Bölgesi’ndeki bu gelenek, tam 133 yıldır sürüyor. Reuters'tan Chaiwat Subprasom, kamerasını hareket ettirirken odaklandığı öznesi yani sürücüsünde konsantrasyon dolu bir anı yakalıyor.

Click the image to open in full size.
Çocuk olmak güzeldir. Bağdat, Darfur, İsrail, Filistin ya da dünyanın sorunlu veya yoksul bölgelerinde yaşamıyorlarsa tabii. Büyükler karışmasa, şu hayatta herşey çok güzel olabilirdi belki de... Tıpkı bu iki Polonyalı öğrencinin Varşova merkezindeki bir parkta, yaprakların arasında eğlenmeleri, sonbaharın tadını çıkarmaları gibi...

Click the image to open in full size.
Fotoğraf, Ukrayna'nın başkenti Kiev'den... Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala Ukraynalılar, Nazi işgalinden kurtuluşlarının 60'ıncı yılını kutluyor. Ukrayna Deniz Harp Akademisi öğrencileri Ukrayna, Rusya, Azerbaycan devlet başkanlarının da izlediği bir geçit resminde. Askeri disiplinin kusursuz göründüğü bir 'o' an.

Click the image to open in full size.
Yılın son ay tutulması dün gece yaşandı. Tutulma, Türkiye gibi Arjantin'den de izlendi. Fotoğraf Arjantin Buenos Aires'te çekildi. Yeryüzünün gölgesi ayın üzerinde yayılıyor. Ve bir Arjantinli bu romantik dakikaların tadını çıkarıyor.

Click the image to open in full size.
İngiliz Ligi'nin iki önemli takımı, Chelsea ve West Ham maçından bir ‘o’ an. Chelseali oyuncu Meteja Kezman, attığı golün sevincini havaya sıçrayarak kutluyor. Ama sol altdaki iki seyirci hariç karşısında hiç coşku yok. Önünde zıpladığı hatta havada kötü manalara çekibilecek bir hareket yaptığı seyirciler, rakip takım West Ham'ın taraftarları...
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla