Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-11-2009, 12:42   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Wildcard'a Hücum

Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yer alabilmek için FIBA'ya ''wildcard'' dilekçesi veren ülkelerin sayısı 17'yi buldu. Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, 2010 Dünya Şampiyonası'nda yer alacak 24 takımın 20'si, yaz aylarında yapılan FIBA kıta şampiyonalarının ardından belirlenirken, FIBA'nın önümüzdeki ay İstanbul'da yapacağı genel kurulu ile birlikte şampiyonada yer alacak son 4 takım, verilecek olan wildcard'lar ile belirlenecek.
12-13 Aralık 2009 tarihinde İstanbul'da yapılacak olan FIBA Dünya Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonunda wildcard alacak son 4 takıma karar verilecek.
Öte yandan, şu ana kadar FIBA'ya gönderilen wildcard başvurularının rekor düzeyde olduğu belirtildi.
Halen kıta şampiyonalarının ardından Türkiye vizesi alamayan birçok ülke wildcard alabilmek için FIBA'ya başvurularını yaparken, 2014 Dünya Şampiyonası için İspanya'da bulunan FIBA Dünya Genel Sekreteri Patrick Baumann, İspanyol Federasyonu'nun resmi internet sitesine verdiği röportajda 2010 Dünya Şampiyonası için kendilerine gelen wildcard dilekçelerinin sayısının 17'yi bulduğunu ifade etti.
Daha önceki dünya şampiyonaları öncesinde wildcard'lar için bu derece yoğun bir başvuru yaşanmazken, 2006 Dünya Şampiyonası'nın aynı sürecinde FIBA'ya, içlerinde Türkiye'nin de olduğu sadece 6 başvuru gelmişti. Türkiye, Japonya'da düzenlenen 2006 Dünya Şampiyonası'na wildcard alarak katılma hakkı elde etmişti.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla