Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-11-2009, 00:28   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Celtic ve Rangers'a Hayır

İskoçya Ligi'nin iki devi Celtic ve Rangers'in İngiltere Premier Lig'e katılması önerisine İngiliz kulüpleri onay vermedi.
Bolton Kulübü Başkanı Phil Gartside daha önce Celtic ve Rangers'in Premier Lig'e katılmasıyla ligin daha heyecanlı olacağı ve ligin marka değerinin daha da artacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.
Bu açıklamalarını fiili olarak gündeme taşıyan ve Premier Lig yönetimine bu konuda bir teklif veren Gartside, İngiliz kulüplerinin ortak kararı karşısında hayal kırıklığı yaşadı.
Celtic ve Rangers'in Premier Lig'e entergre olması konusunda açıklamalarda bulunan İngiltere Kulüpler Birliği, "Gündem maddemiz Celtic ve Rangers'in Premier Lig'e katılmasıydı. Bu konuda tüm takımların sahiplerinden görüş aldık ancak 14 üyemiz bu konuda olumsuz yanıt verdi. Yapılan fikir alışverişi sonucunda Celtic ve Rangers'ın Premier Lig'e katılma konusunun uygulanamaz bir teklif olduğuna karar vardık" denildi.
Kulüpler Birliği'nin Celtic ve Rangers'i Premier Lig'e katmamalarında iki kulübün de ekonomik olarak istenilen seviyede olmamasının ve özellikle Rangers'ın 2009 Haziran ayı itibariyle 12.7 milyon pound zararını bulunmamasının büyük bir etkisi olduğu savunuldu.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla