Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-11-2009, 13:41   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Savulun Delgado Geliyor

Dönüş zamanı yaklaştığından olsa gerek bundan sonra gündem Matias Delgado olur. Denizli, onu çok aradığını söylediğine göre beklenen ve özlenen adam rolü şimdiden kendisine verilmeye başlandı. Hatta yerine gönderilecek isim de deşifre edilmiş durumda. Siz, Mustafa Denizli’deki yeteneklerin sadece kehanetle mi sınırlı olduğunu sanıyordunuz? En çaresiz ortama beklentilere dönüştüren bir uzmandır da aynı zamanda. Hayalindeki 10.5 numarayı bulamadı, eski 10 numarasını allayıp, pulladı ve şimdi yeniymiş gibi vitrine koyacak. Oysa geçen yıl şampiyonluğa doludizgin gidilen ortamda Delgado’su vardı da, son maçlara nefesi yetmemişti. Öncesinde ıslıklanarak, sahayı terk ettiği maçları da görmüştük. Denizli de saha içi liderine tam anlamıyla güvenenemiş olacak ki, devre arasında Yusuf’a el atmıştı. Öngörüsü boşa çıkmadı. Beşiktaş mutlu sona ulaştığında gerisinde Yusuf ve çokça da Tello’nun üretim gücüne dayalı olarak puanları cebe indirdi. O sorumluluk isteyen ciddi atmosferde Delgado, hocasının yanında kulübedeydi. Kazanılan iki kupadan sonra Yusuf ve Tello’nun bu unvanları taşıyacak heyecan ve güçleri olmadığı anlaşılınca bu kez Tabata çare olarak transfer edildi.

Şimdi gelinen noktada ise üçünden de kesilen umudun tekrar Delgado’da odaklandığını görüyoruz. Başta da söyledik Denizli eli en darda olduğu zamanda bile bir beklenti kapısı açabilir. Ancak şimdiden 8 milyon Euro’luk Tabata transferinin fos çıktığını itiraf etti. Denizli ve Beşiktaş’ı kurtaracak isim yakın gelecekte takıma katılacak! Umut fakirin ekmeği demeyin, Denizli’ye güvenin...!

Nerde çokluk...
Beşiktaş’ın kendi evinde üç forvetle sahaya çıkıp, ciddi tek gol pozisyonuna giremeden bitirdiği maçları görmüştük. Trabzon’da ise üç stoperli beşli savunma düzeni içerisinde üç maçta vermediği pozisyonları tanıdı rakibine... Denizli görmeli... Aynı iş için görevli sayısı arttığında görev açığı doğuyor. Bir kişinin işini iki kişi devralınca Beşiktaş çoğu zaman 10 ya da 9 kişi oynuyor. Bu durum Yusuf-Tello, Tello-Tabata, Tabata-Yusuf oynadığında da geçerli. Mahkum futbol oynuyor diye eleştirilen bu takımın elinden aslında fazlaca bir şey gelmez.

İçimizdeki Beşiktaşlı
Biz yetmiyormuşuz gibi bir de Sergen musallat oldu Denizli’ye... Aynı çatı altında aynı forma adına görev yapıyorlar ama Sergen Yalçın yorumcu olarak ikinci formayı üzerine geçirdiğinde görev icabı üst kademesine yönelttiği eleştiriler, yenilir yutulur cinsten değil. Olayın kendisi Beşiktaş dükkanının ayrı bir komedisi. Ancak yine de Mustafa Denizli’nin Sergen’e cevaben “Çizmeyi aşarsa, çizmenin içine gömülür” karşılığını vermesi şık olmamış. Literatüre geçen ‘içimizdeki İrlandalılar’dan sonra yapacak bir şey yok ‘içimizdeki Beşiktaşlı’ deseydi mesaj birden fazla merciye ulaşmış olacaktı.

Farklı yöntem
Beşiktaş Yönetimi kasasını yönetmek için çek ya da kontrat kırdırıyor. Tribünleri temizlemek için de taraftar... Bakalım bu kırıp-dökme metodu işin sonunu nereye vardıracak, merak ediyoruz. Umarım işler daha da sarpa sarmaz.

Kaybolun!

Ezeli rekabet, ebedi kan davasına çoktan dönüştü bile... Saracoğlu, Ali Sami Yen, Abdi İpekçi’den vazgeçtik, Sarı-Kırmızı ve Sarı-Lacivert forma giymiş karşılıklı iki kişiye tavla oynarken bile rastlarsanız, bulunduğunuz yerden derhal kaybolun...

Basri Baykoç
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla