Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-11-2009, 15:31   #1
KanKokusu
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaşlı 'Ernst' Olarak Anılmak İsterim

Click the image to open in full size.

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Fabian Ernst, Beşiktaşlı olmanın çok büyük bir duygu olduğunu ve gelecekte de ''Beşiktaşlı Ernst'' diye hatırlanmak istediğini söyledi.

Ernst, Cola Turka ile Soru Cevap bölümünde yaptığı açıklamada, Beşiktaşlı olmanın çok büyük bir duygu olduğunu belirterek, ''Ayrıca taraftarların ilgisi sizi çok mutlu ediyor. Bir futbolcu için çok güzel şeyler bunlar'' dedi.

Alman oyuncu, ''İleride Schalkeli Ernst olarak mı yoksa Beşiktaşlı Ernst olarak mı anılmak istersin?'' sorusunu, ''Tabi ki Beşiktaşlı Ernst olarak anılmak isterim'' diye yanıt verdi.

Taraftarların kendisine destek vermesi konusunda görüşlerini açıklayan başarılı futbolcu, ''Bu şekilde yorumlanmak benim için büyük bir onur. Sanırım sahada elimden geleni yaptığımı görüyorlar. Bu hem görevimi iyi yaptığım anlamına geliyor, hem de onların sevgisini kazanmış olmak beni iki kere mutlu ediyor. Taraftarlarımızın ne kadar etkili olduğu dünyaca bilinen bir gerçek. Ben de onları takdirle izliyorum. Taraftarlarımız tüm benliğiyle takıma sahip çıkıyor ve benimsiyor'' diye konuştu.

Türkiye'ye gelmeden önceki bakış açısıyla şimdiki görüşleri hakkındaki soruyu yanıtlayan tecrübeli oyuncu, ''Daha önce Türk takımlarıyla hazırlık maçı yapmıştık. Türk arkadaşlarım var ve Beşiktaş'tan bahsederlerdi. Büyük bir takıma geleceğimin farkındaydım. Ama buraya gelince gerçekten bunu bizzat yaşadım ve beklediğimden daha iyisiyle karşılaştım'' diye konuştu.

Fabian Ernst, Beşiktaş'ta kendisine gösterilen sevgiyi daha önce oynadığı takımlarda görmediğini söyledi.

Takımın başarısı için her zaman elinden geleni yaptığını kaydeden Ernst, ''Burada da çizgimi bozmadım. Gösterilen ilgi sizi mutlu ediyor. Çünkü vermek istediğinizi izleyenler değerlendiriyor ve size mükafat olarak dönüyor'' dedi.


-''PELE İLE OYNAMAK İSTERDİM''-


Alman oyuncu, ''Yanına oyuncu seçmek gibi bir şansın olsaydı ne tarz bir oyuncuyla beraber oynamak isterdin? Bundesliga ile Turkcell Süper Lig arasında ne gibi farklar var'' sorularını ise ''Pele ile oynamak isterdim. Bundesliga buraya göre biraz daha disiplinli. Taktiğe sadık kalmak zorundasınız. Ama Türkiye'de futbol biraz daha duygusal oynanıyor'' diye yanıt verdi.

Fabian Ernst, taraftarların kendisine ''Panzer'' demesini de beğendiğini ve futbolu Beşiktaş'ta bırakmayı umduğunu dile getirdi.

Alman oyuncu, 1 senedir Türkiye'de olduğunu hatırlatarak, ''Belki biraz daha iyi çalışıp kendimi iyice göstermem lazım. Ama bu süre içinde de bazı şeyler görülüyorsa beni çok mutlu eder. 10 sene sonra benim ismimin hala hatırlanıyor olması bana büyük bir mutluluk verir'' dedi.

Siyah-beyazlı oyuncu, kadrodaki tüm arkadaşlarını başarılı bulduğunu ve hepsinin kaliteli oyuncular olduğunu ifade etti.

Ernst, en çok ''Fabian Ernst oley oley oley'' tezahüratının hoşuna gittiğini vurgularken, Alman futbol tarihinde ise kendisi için özel bir futbolcunun bulunmadığını söyledi.

Tecrübeli oyuncu, eski takımı Schalke 04'ü ise hiç özlemediğini dile getirdi.

İlerleyen dönemlerde futbolun içinde kalmayı düşündüğünü kaydeden Ernst, ''Türkçeyi öğrenmeye çalışıyorum, ama kolay bir dil değil'' diye konuştu.

Vatandaşı Robert Enke'nin ölümü konusundaki soruyu ise siyah-beyazlı oyuncu, ''Çok üzücü bir olay. Eşimle televizyon izlerken görmüştük ve neden böyle olduğunu bir türlü açıklayamıyoruz'' dedi.

Beşiktaşlı futbolcu, Alman milli takımından herhangi bir davet beklemediğini vurgulayarak, bu sene şampiyon olup olmayacakları yönündeki soruyu da ''Geçen seneye bakarsak, 'Evet bu sene oluruz' diyebilirim'' şeklinde yanıtladı.

Cisse'nin yerine transfer edilen vatandaşı Fink'e sahip çıkan Ernst, ''İkisi de takım için önemli oyuncular. Fink de çok iyi bir futbolcu'' dedi.

Ernst, ''Çok iyi oynadığın maçta diğer arkadaşların kötü oynarsa onlara sinirleniyor musun?'' şeklindeki soruya ise ''Almanya'da bazen sahada arkadaşlarıma kızdığım, bağırdığım oluyordu, ama buradaki arkadaşlarım şanslılar çünkü Türkçeyi çok iyi bilmiyorum'' diye yanıt verdi.
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla