Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-11-2009, 03:51   #1
KanKokusu
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Küçümsenmez !..

SAKIN kimse karşıma çıkıp “Manchester United maça yedekleriyle çıktı, liderliği garantilemişti, kendini zorlamadı” filan demeye kalkmasın.. Beşiktaş’ın aldığı sonuca karşı resmen ayıp etmiş olur.. Çünkü ister A takımı olsun, ister B veya C; sonuçta karşındaki Manchester United.. Stat da Avrupa’nın bütün devlerinin titreye titreye geldikleri Old Trafford.. Burada oynamak, hele de kazanmak hiç kolay değil.. Öncelikle bunun altını çizelim..

MUSTAFA Denizli, böyle bir deplasmanda kazanmak için en ideal kadroyu sahaya sürdü.. Özellikle ön tarafta görev alan Tello ile Bobo’nun performanslarını beğendim.. Bu tip arkayı sağlam tuttuğun ve gol yememeye çalıştığın maçlarda öndeki adamlar topu tutarsa; takım öne çıkma, defans ise bir an olsun nefes alma şansı bulur.. Bobo ilerde bunu başardığı gibi, indirdiği her topun arkasından Tello ile alışverişi iyi yaptı.. Onlar topa sahip olunca, sağdan Ekrem soldan İsmail’in de katılımıyla oyun genişledi..

TAKIM halinde beğendim Beşiktaş’ı.. Ama eğer en iyiyi soracaksanız İsmail ile Ekrem’i gösteririm.. İleri-geri çalıştılar.. Onlar çok koşunca arkalarındaki Kaş ile Üzülmez de rahatladı.. Ee, Ferrari ile Toraman’da ve Ernst ile Fink’te zaten problem yok.. Kalesini iyi savunan bir takım Beşiktaş.. Rüştü de kötü başladığı sezonda kendisini affettirecek bir performans sergiledi.. Uzatmalarda çıkardığı yüzde 100 gollük 2 topu, Türkiye’de ondan başka kurtaracak kaleci yok.. Bu 2 kurtarış, 1 ay önce çocuğa yumurta atmak isteyen Beşiktaş seyircisinin onu affetmesini sağlamıştır..

BEŞİKTAŞ’IN müthiş yeteneklerden oluşan bir kadrosu yok.. Takım halinde iyi koşmaları, mücadele etmeleri, herkesin kendi görevini bilmesi ve yapması şart.. Denizli de takımla gerekli-gereksiz oynamayı bırakıp herkesi doğru mevkide kullanınca Beşiktaş’a gol atmak haliyle zorlaşıyor..

BU pozitif futbolun bir sebebi de takımın moralinin yükselmesi.. Sahaya rahat çıktılar.. Zaten M.United’a yenilseler çok şey kaybetmeyeceklerinin farkındaydılar.. Kötü oynadıkları E.Şehir ve A.Gücü maçlarını kazandıktan sonra, Trabzon ve F.Bahçe’ye karşı iyi oynayarak galip gelmek herkesi havaya sokmuş.. Takımın ahengi artmış, herkes birbiriyle iletişimde.. Zaten bütün futbolcular birbirlerine yakın oynuyor ve komşusuna yardım ediyor.. Böyle takım halinde ileri-geri oynarsanız kazanmak normal oluyor..

BİRKAÇ tesbitim daha var..

1. İSMAİL çok verimliydi.. Ama kazanmak zorunda olduğun ve saldırdığın maçlarda İsmail sol açık için güdük kalabilir..

2. M.UNITED uzatmadaki 2 topu saymazsak, 2. yarıda Carrick, Evra, Owen gibi asları da sokmasına karşın neredeyse pozisyon bulamadı.. Takım savunmasının ne kadar iyi olduğunu belgeleyen bir örnek bu..

3. MAÇIN kırılma anı 41’de Fink’in direkten dönen topuydu.. O da gol olsa, Beşiktaş kontrolü tamamen eline alır, ortaya daha da beklenmedik bir skor çıkabilirdi..


Sergen Yalçın
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla