Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2009, 20:44   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Facebook Yine Değişiyor

Click the image to open in full size.
Facebook'un daha önce ortaya çıkan yeni arayüz tasarımı üzerinde değişiklikler yapıldı.

İlk projeden pek de memnun olmayan Facebook, 5 temel değişikliğe gitti. Yeni arayüz için ilk tasarımları galerimizde görebilirsiniz.

Yeni tasarımın ne zaman hayata geçeceği belli olmasa da bu küçük görünen değişiklikler, Facebook'un uzun vadeli hedeflerini ortaya koyar nitelikte. Daha önceki haberlerimizde Facebook'un bir diğer popüler sosyal ağ olan Twitter ve dünyanın en büyük arama motoru Google ile olan rekabetine ve planlarına yer vermiştik.

Yapılan değişiklikleri duyunca, siz de hangi amaçla yapıldıklarını göreceksiniz...

İşte yeni arayüz

1. Bütün uyarılar sol üst köşeye alındı. Uyarılar, istekler ve gelen kutusu Facebook logosunun yanında yer alıyor. Sohbet kutucuğu aşağıdaki yerini koruyor.

2. Yeni tasarımda aramaya daha fazla önem verilmiş. Sağ üst köle yerine sayfanın ortasına yerleştirilen arama kutusu, daha fazla arama yapılmasına sebep olacak. Gerçek zamanlı Facebook içi arama motoru, Twitter ve Google ile rekabette önemli bir adım.

3. Ana içeriğin yeni bir çerçevesi var. Sol taraftaki bölümü ve uyarıları ana Facebook haber güncellemelerinden ayırıyor.

Daha kullanışlı bir mesaj kutusu

4. Profil resmi ve durum, ana sayfada yer alıyor. Ana sayfanın mevcut tasarımında bütün arkadaşların güncellemeleri yer alırken, güncel olmayan durum orada yer almıyor. Böylece kullanıcının eski durumunu güncellemeyi hatırlaması hedefleniyor.

Sol üstteki kısımda yer alan kullanıcı resmi ve en güncel durum bilgisi ve bunu değiştirme seçeneğinin kolaylık sağlaması hedefleniyor.

5. Ana sayfadan ayrılmadan posta kutusuna gelen mesajları görme imkanı getirilmiş. Bu çok önemli bir değişiklik ve özel mesajların daha çok kullanılmasını sağlayacak.

Facebook'un görünüşü ilk bakışta çok değişmemiş gibi dursa da, kullanıcıları daha aktif olmaya yöneltmek için önemli değişiklikler yapılmış. Kullanıcıların bu değişikliklere nasıl tepki vereceğini ise bekleyip göreceğiz.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla