Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2009, 23:10   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş Unutulmaz Almanları

Beşiktaş`ta dinen Alman rüzgarı Fabian Ernst`le yeniden esmeye başladı. Tarih günahıyla sevabıyla siyah beyazlı formayı giymiş birçok Almanı yazıyor.



Raimond Aumann (1994-96)


Click the image to open in full size.

Bayern Münih`te 1982-1994 sezonları arasında forma giydi, altı şampiyonluk yaşadı.1990 Dünya Kupası`nı kazanan kadroda Bodo Ilgner`in yedeğiydi. Beşiktaş`a Christoph Daum tarafından getirildi. İlk sezonunda şampiyonluk görse de ertesi yıl Rosenborg`dan yediği uzun menzilli gollerden sonra gözden düştü.

Stefan Kuntz (1995-1996)

Click the image to open in full size.


Şimdilerde Kaiserslautern başkanı olan Kuntz, Bochum, Bayer Uerdingen, Kaiserslautern ve Arminia Bielefeld takımlarında oynadı. Toplam 449 maçta 179 gol atarak Bundesliga`nın en golcü altıncı ismi, 1986 ve 1994`de de iki kez gol kralı oldu. Beşiktaş`ta sadece bir sezon oynamasına rağmen taraftarın gönlünde ayrı bir yeri var.

Sixten Veit (1999-2000)

Click the image to open in full size.

Beşiktaş`a Christoph Daum tarafından getirilen orta saha oyuncusu, siyah beyazlılarda sadece üç maça çıkıp Almanya`ya geri döndü. İstanbul öncesi Hertha Berlin`le Bundesliga üçünçülüğü yaşamıştı.

Thomas Hengen (1999-2000)

Click the image to open in full size.

Wolfsburg, Kaiserslautern ve Alemannia Aachen`da oynayan Hengen`i vatandaşı Hans Peter Briegel transfer etti. Alman savunmacı ardında pek de iz bırakamadı.

Oliver Schaefer (1999-2000)

Click the image to open in full size.

Briegel`in bir başka hediyesi Schaefer, siyah beyazlılarda 28 maça çıkmadan önce Freiburg ve Kaiserslautern takımlarında oynadı. Kaiserslautern`in ikinci ligden gelip Bundesliga`yı kazandığı sene takımdaydı.

Markus Münch (1999-2001)

Click the image to open in full size.



Almanya`da `Minik Kral` lakabıyla anılan sol açık, özellikle Pascal Nouma`ya attırdığı gollerle göz doldurdu. 2000-01 sezonunda Gheorge Hagi ve Milan Rapaiç gibi ustaların hemen ardından ligin asist krallığının üçüncüsü konumundaydı. Beşiktaş öncesi ve sonrası kariyerinde Bayern Münih, Bayer Leverkusen, Köln, Borissia Mönchengladbach ve Panathinaikos gibi takımlar var. Onu Alman teknik adam Briegel Beşiktaş`a getirdi, diğer bir Alman Daum `İbrahim Üzülmez varken Münch`e gerek yok` diyerek takımdan yolladı!

Michael Fİnk (2009- )

Click the image to open in full size.


Eski Eintracht Frankfurt`lu orta saha oyuncusunun kariyerinde Stuttgart ve Arminia Bielefeld maceraları da var. Beşiktaş`ın bu sezon ilk golü ondan geldi. Henüz onun hakkında hem yorumcular hem de taraftarlar kesin bir karar veremedi.


FourFourTwo
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla