Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-12-2009, 14:24   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Stuttgart'ın Teknik Direktörü Belli Oldu

Click the image to open in full size.
Almanya Ligi (Bundesliga) takımlarından Stuttgart'ta kötü gidişin ardından teknik direktör Markus Babbel'in görevine son verilirken, yeni teknik direktör de belli oldu. Yapılan açıklamada Stuttgart'ı İsviçreli teknik adam Christian Groos'un çalıştıracağı bildirildi.
30 Haziran 2011 tarihine kadar Stuttgart ile sözleşme imzalayan 55 yaşındaki Groos, son olarak ülkesi İsviçre'de Basel'i çalıştırmıştı. Oyunculuk döneminde bir defans oyuncusu olan Groos, 1980-1982 arasında Bochum forması da giymişti.
Teknik adamlık kariyerine 1988 yılında FC Wil'de başlayan Groos, daha sonra Grasshopper, Tottenham Hotspur ve son olarak da Basel'i çalıştırdı.
10 sezon Basel'de görev yapan ve geçtiğimiz Mayıs ayında Basel'den ayrılan tecrübeli çalıştırıcı 4 lig şampiyonluğu, 4 de İsviçre Kupası kazanmıştı. Ayrıca tecrübeli çalıştırıcı 2008'de de ülkesinde en iyi teknik direktör seçilmişti.
Gross, Stuttgart ile ilk sınavını çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Unirea Urziceni'ye karşı verecek. Stuttgart, karşılaşmadan 3 puanla ayrılırsa tur atlayacak.
Stuttgart 15 haftası geride kalan Bundesliga'da ise 12 puanla 16. sırada yer alıyor. Stuttgart'ta geçtiğimiz sezon Armin Veh'in ayrılmasının ardından yardımcı antrenör Markus Babbel takımı teslim almış ve mükemmel bir performans sergilemişti.
Ancak Babbel yönetimindeki Stuttgart bu sezon çok kötü bir performans ortaya koyuyordu. Stuttgart ekibi ligdeki son galibiyetini 26 Eylül'de Frankfurt'a karşı kazanılan 3-0'lık maçta almıştı. Stuttgart 16. haftada ise deplasmanda Mainz ile karşılaşacak.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla