Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2009, 08:22   #1
gokhan06_23
 
gokhan06_23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
sisli pusuda 7 ASKER ŞEHİT

Reşadiye’de devriye görevi yapan jandarma timi, yoğun sisin görüş mesafesini düşürmesinden de yararlanan teröristlerin saldırısına uğradı

Teröristler Tokat Reşadiye’de devriye görevi yapan jandarma timine pusu kurdu. Saldırıda biri uzman çavuş 7 asker şehit oldu. Biri uzman çavuş 3 asker de yaralandı.
Reşadiye’nin Sazak köyü Jandarma Karakolu’na bağlı jandarma timinin bulunduğu araç dün öğle saatlerinde teröristlerin hedefi oldu. Yoğun sisin etkisiyle görüş mesafesinin 2 metreye kadar düşmesinden de yararlanarak pusu kuran teröristlerin ateşine güvenlik güçleri de karşılık verdi. Uzman Çavuş Harun Arslanbey (Adana), erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca (Hatay) şehit olduğu saldırıda, Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel de yaralandı.
Saldırıya uğrayan birlikteki askerlerden bazılarının, izin dönüşü Reşadiye’de göreve gelen arkadaşlarına katıldıkları öğrenildi. Bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Yaralanan Mandıralı ve Öztürk, Niksar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyat edilen Mandıralı ve Öztürk’ün durumlarının iyi olduğu belirtildi.
“Acımız çok büyük” diyen Kaymakam Cihangir Güler, “Hangi örgütün saldırıyı gerçekleştirdiği konusunda bir şey söylemem mümkün değil” dedi.
MHP’li Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, “Burada 1997’den beri herhangi bir olay olmuyordu. Açılım açılım diyenler görsün. Açılım yapmaya devam etsinler. Acımız büyük, başımız sağ olsun” diye konuştu.

Aynı yerde 2. saldırı
Saldırının olduğu Sazak köyü kırsalında, 1997’de de terörist saldırısı yaşanmıştı. 14 Ekim 1997’de görevden dönen güvenlik güçleri, saat 18.30’da teröristlerin saldırısına uğramış 4 asker şehit olmuş, 3 asker de yaralanmıştı. Sazak köyünde 12 Temmuz 2001’de düzenlenen operasyonda da TKP-ML TİKKO üyesi bir kişi öldürülmüştü.
Tokat’ın Reşadiye, Niksar, Almus ilçeleri ile Sivas, Ordu ve Giresun bölgeleri arasındaki kırsal kesimde bir dönem DHKP/C ve TKP-ML TİKKO mensupları eylemlerde bulunmuştu. DHKP/C, TKP-ML TİKKO ile PKK mensupları burada birlikte hareket etmişti.
Bu arada saldırıda şehit olan askerlerin evlerinde yas var. Arslanbey’in Adana’daki, Yonca’nın Hatay’daki, Bozdemir’in Adıyaman’daki, Sarıbaş’ın İstanbul’daki aileleri gözyaşlarına boğuldu. Arslanbey’in İmralı’da 5 yıl görev yaptığı bildirildi. Öte yandan Batman Beşiri’de PKK’lı teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 astsubay hafif yaralandı.

DHKP-C olabilir
İlk değerlendirmeler, saldırının DHKP-C tarafından yapılmış olabileceği yolunda. Yetkililer, DHKP-C yönetiminin, çok sayıda elemanını Yunanistan’a eğitim amaçlı göndermesinin ardından bir grup örgüt üyesinin Türkiye’ye giriş yaptığını vurguladı.
gokhan06_23 Ofline   Alıntı ile Cevapla