Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2009, 14:44   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hayal Avcısı Barcelona: 1-2

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda 6. hafta mücadelesinde Katalan devi Barcelona Valeriy Lobanovskiy Stadyumu'nda Dinamo Kiev'e konuk oldu. Barcelona 2-1 kazanarak grupta puanını 11 yaptı ve lider olarak 2. tura yükseldi.

Click the image to open in full size.
Maçın hemen başında 2. dakikada Barcelona kalecisi Victor Valdes'in büyük hatasıyla birlikte Dinamo Kiev Artem Milevsky ile 1-0 öne geçti. Maça ağırlını kısa süre içinde koyan Barcelona 33'te Xavi Hernandez ile durumu 1-1'e getirmeyi başardı.

Maçta son sözü ise 86'da Barcelona'nın süper çocuğu Lionel Messi söyledi. Yıldız isim bu dakika içinde attığı müthiş frikik golüyle Kiev'in hayallerini yerle bir etti. Messi'nin bu golü Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 19. golü oldu.
Teknik adam Josep Guardiola önderliğinde 86 resmi maçta sadece 8 mağlup olan ve hiç iki farklı yenilgi almayan Barcelona bu maçta Dinamo Kiev'e 2-0 ya da üç farklı yenilseydi ikinci tur vizesi alamayacaktı.
Grubun diğer maçında ise Inter Rubin Kazan'ı İtalya'da 2-0 mağlup ederek puanını 9 yaptı ve grubu ikinci sırada tamamlayarak ikinci tur vizesi almayı başardı.

Andriy Shevchenko'nun 100. kez Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterdiği maçta Kiev bu sonuçla ise grupta 5 puanda kaldı grupta son sırayı alarak Avrupa'ya veda etti. Messi'nin 86'daki frikik golü olmasa Dinamo Kiev UEFA Avrupa Ligi vizesi alacaktı.

Temsilcilerimiz Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze'nin takımı Rubin Kazan ise bir bakıma Messi'nin yardımıyla Inter'e 2-0 yenilmelerine karşın 6 puanla grubu 3. sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 arasındaki takımlar arasında yer aldı.

DİNAMO KIEV: Shovkovskiy, Eremenko, Yussuf, Betao, Magrao, Almeida, Mikhalik, Vukojevic, Shevchenko, Milevskiy, Yormolenko
BARCELONA: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Abidal, Keita, Busquets, Xavi, Iniesta, Ibrahimovic, Messi
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla