Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-12-2009, 12:01   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tuncay'dan Gol ve Resital

Sonunda! İngiltere Premier League'de 16. hafta mücadelesinde Stoke City'nin Britanya Stadyumu'nda konuğu Wigan Athletic'ti. Mücadele karşılıklı goller ile 2-2 tamamlandı.
Bu maçın Türk futbolseverler için anlamı başka oldu. Stoke City'de forma giyen Tuncay Şanlı ikinci kez bir lig maçında ilk 11'de kendine şans bulmuştu ve ligde ilk golünü kaydetmesini bildi.
Wigan Emmerson Boyce ile 15. dakikada 1-0 öne geçerken, 37'de milli futbolcumuz Tuncay Şanlı Stoke City adına durumu 1-1'e getirdi. Tuncay sol çaprazdan ceza sahasına daldı ve açısı kötü olmasına karşın yerden yaptığı sert vuruşla kaleci Chris Kirkland'ı avlamasını bildi.

ORTA SAHADAN GOL
72'de Wigan'da bir defans oyuncusu ise orta sahadan gol atarak maçın ilginç görüntülerden birine imza attı. Stoke kalecisi Thomas Sorensen'in yerinde olmadığını gören Maynor Figueroa orta sahada Wigan'ın kazandığı serbest vuruşu bekletmeden kaleye gönderdi. Top Sorensen'in üstünden ağlarla gitti.

İŞTE FİGUEROA'NIN ORTA SAHADAN ATTIĞI MÜTHİŞ GOL... İZLEYİN...

KIRILMA ANI
Stoke City'de bu gole cevap iki dakika sonra 74'de Ryan Shawcross'un kafası ile oldu. Maçın kırılma anı ise 90'da Stoke kalecisi Thomas Sorensen'in kurtardığı penaltıydı. Hugo Rodallega'nın penaltısını kurtaran Sorensen takımının yediği ikinci golde yaptığı hatayı da bu hayati kurtarışla telafi etmiş oldu. Maçın son anlarında Stoke City defansı zor anlar yaşarken nefes kesen beş dakikalık uzatmada başka gol olmadı ve ekipler sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

TUNCAY 'ŞANLIYDI', PATLADI!
Tuncay Şanlı'nın bu maçta sergilediği güzel futbolu bir de golle süslemesi alkış topladı. Fuleli koşuları yine önplandaydı. Çok çabaladı ama takımını galibiyete taşıyamadı.
59'da Ricardo Fuller'in kale sahası üzerine yaptığı sert pasta Tuncay boş kaleye topu gönderemezken, 71'de yaptığı müthiş vuruş da Wigan defansına takıldı. Bunların dışında da Tuncay rakip savunmayı sürekli hırpalayan isimlerin başında geldi.
Stoke City adına Wigan maçında Tuncay'ın bu bambaşka görüntüsü ilgi çekerken takımda frikik ve kornerleri de kullanan isim rolüne bürünmesi herkesi şaşırttı. Hocası Tony Pulis Tuncay Şanlı'ya bu karşılaşmada çok büyük sorumluluklar verdi.
Bir bakıma 90 dakika boyunca kendine has presini sergileyen Tuncay Stoke City taraftarlarının gönlünü çalmayı kısa süre içinde başarmış oldu. Milli futbolcumuzun gol sevinci ise yine alışık olduğumuz bir görüntüdeydi. Tuncay golü attı ve tribünlere sus işareti yaparak koştu.
Bu arada hocası Tony Pulis ile geçtiğimiz hafta oynanan Arsenal maçında alınan yenilgiden sonra soyunma odasına kavga ettiği iddiaları ortaya atılan ve bir süre idmana çıkmayan Stoke City golcüsü James Beattie ise bu maçta 83. dakikada maça dahil oldu.
Bu sonucun ardından Stoke City ligde puanını 21'e yükseltirken, Wigan da 18 puana erişti. Stoke City önümüzdeki hafta ligde Aston Villa'ya konuk olacak. Wigan'ın ise DW Stadyumu'nda Bolton Wanderers'ı ağırlayacak.
STOKE CITY
29. Thomas Sorensen
28. Andy Wilkinson
17. Ryan Shawcross
25. Abdoulaye Faye
4. Robert Huth
24. Rory Delap
15. Salif Diao (62)
18. Dean Whitehead
26. Matthew Etherington
10. Ricardo Fuller (83)
20. Tuncay Şanlı

YEDEKLER
1. Steve Simonsen
3. Danny Higginbotham
6. Glenn Whelan (62)
9. James Beattie (83)
11. Mamady Sidibe
14. Danny Pugh
22. Danny Collins ***

WIGAN
1. Chris Kirkland
25. Mario Melchiot
17. Emmerson Boyce (47)
19. Titus Bramble
31. Maynor Figueroa
15. Jordi Gomez
10. Jason Koumas (78)
27. Mohamed Diame
7. Paul Scharner
14. Charles N'Zogbia
20. Hugo Rodallega

YEDEKLER
22. Richard Kingson
4. Antonio Amaya
5. Won-Hee Cho
9. Jason Scotland (78)
16. Scott Sinclair (47)
18. Daniel De Ridder
24. James McCarthy
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla