Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-12-2009, 17:31   #1
KanKokusu
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ali Ece: "Mustafa Denizli, Sigmund Freud'luk yapmalı!"

Click the image to open in full size.

Ali Ece (Sky Türk Total Futbol Programı Yorumcusu, FourFourTwo yazı işleri müdürü)

1- Maçtan önce Beşiktaş 11’ini ekrana getiren beş ayrı kanalda da beş ayrı diziliş vardı! Hatta maçın başında ekranlarımızın en bilgili, en taktik ustası spikeri Melih Şendil bile Mustafa Denizli dizilişini sayılarla ifade etmeye çalışırken hafiften çuvalladı! Maç başladığında da her kanalda farklı şekilde dizilen Mustafa Denizli orta sahası, yarı doğaçlama yarı sürekli alan değiştirmeye dayalı kurgusuyla 90 dakika boyunca ekranlarda yayınlanan her türlü taktik formasyonu sergiledi ancak yine de hücum hattının psikolojik sıkıntıları nedeniyle sahadan galip ayrılamadı.

2- Perdeyi açan gol ise tamamen Bobo’nun klası... Nobre ve Bobo gibi iki opsiyon varken Mustafa hocanın Nobre’yi oynatması sadece sürekli Beşiktaş’la başka kulüpler arasında “duygusal” gitgeller yaşayan Bobo’yu cezalandırıp kendine getirmek içindi! Ancak bu süreçte Beşiktaş taraftarı da Nobre’nin “yıpratıcı”lığıyla cezalandırılmış oldu, o ayrı! Bu tekli santrfor kurgusunda sık sık hücum hattının farklı yerlerinde görev alan ve Avrupa’da büyük işlere imza atıp yuvaya dönünce bocalayan Nihat’ın “golcü psikolojisi” de fena halde bozuldu! Dün Nihat yine aşırı gayreti ve bir an önce gol atıp rahatlama acelesinin kurbanı oldu. Bu yüzden yeteneğine oranla çok kolay pozisyonları harcamaya devam etti.

3- Mustafa Denizli, maçtan sonra yine bir tarih verdi. Bugüne kadar yaptığı bu tip açıklamaların %80'e yakını gerçekleşti. Bu kez bu kadar güven dolu bir açıklama yaparken yine psikolog yönünü öne çıkarıyor ancak elindeki 4 forvet oyuncusu (Nihat + Bobo + Nobre + Batuhan) da psikolojik olarak çok zorlu bir süreçteler. Bobo yükselişte ancak yabancı kontenjanı nedeniyle bu kez iyi bir teklif gelirse satılması gündemde. Nihat ve Batuhan sezon başı hazırlığına katılamamanın sıkıntısını çekmeye devam ediyorlar. Devre arası kampında bu açıklarını kapatırken bir yandan da mental açıdan Denizli'nin rehabilitasyonuna güvenmeleri gerekiyor. Nobre malumunuz, fazla yorum yapmaya gerek yok: Beşiktaş tarihine gelmiş geçmiş yeteneği en kısıtlı forvet oyuncularından birisi. Tek santrforlu sistemde sürekli mücadele etmesi ve yıpratıcılığı pek bir işe yaramıyor maalesef. Mustafa Denizli geçen sezonki çifte kupanın gizli kahramanı Holosko'nun iyileşmesini bekliyor. Holosko, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılacak olan Slovakya'nın ilk 11'inde yer almak için 2. yarı ekstra efor sarfedecek.

4- Beşiktaş’ın ligde 573 dakika sonra yediği gol, oyuncuların bireysel yeteneklerin toplamından daha fazla bir kolektif takım gücüne sahip olan Manisa’nın inatçı mücadelesinin sonucuydu. Manisa genç ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takım. Özellikle Ankara Gökçekspor’un otomatikman düştüğü, Denizli’nin kümede kalmak için işinin çok zor olduğu bu yıl, Mesut Bakkal’a sabredilirse, ilerleyen yıllarda çok başarılı bir takıma dönüşebilecek kalibredeler.

5- Liverpool – Arsenal maçından sonra dünya liglerinde çok az maçın ilk yarısı bu kadar kendini zevkle izlettiren nitelikte olabilirdi. Bu da renklerin ötesinde annemizin liginin güzelleşmesi açısından maçın skorundan çok daha önemli. Keşke 2. yarı da ilk yarı gibi olsaydı! Maç da İsmail Köybaşı gibi fazla başlayıp, fazla çabuk yavaşladı!

Ali ECE
__________________
Click the image to open in full size.

Konu KanKokusu tarafından (14-12-2009 Saat 17:34 ) değiştirilmiştir..
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla