Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı
Alıntı;
"Futbolu zevkli kilan herkesin anlayabildigi,basit bir oyun olusu."
abisi işte ben de tam bundan bahsediyorum...bu takımın hocası da herhalde biraz anlıyordur..Ben eleştirenlerlere birşey demiyorum,demeye de hakkım yok amaaa...
"Denizli bu işten anlamıyor " gibi salaklıklara bozuluyorum..akılınca bir onbir kurup ,"bu onbir sahaya çıokmadığı için yenildik" diyen çokbilmişlere kızıyorum..susmak "koyunluk" değildir..bilmediği ,anlamadığı bir konuda susması o kişinin bir erdemidir..her konuda konuşmaya çalışmak "kakafoni" yaratır dostum...kimse kusura da bakmasın ama futbol;öyle herkesin "ahkam" keseceği kadar da basit bir oyun değildir..futbol bir ilimdir arkadaşım ...ilim dir...hayatında hiçbir antrenmana gitmemiş,hiç bir yükleme,deşarj programını izlememiş,Laktat ölçümünün ne işe yaradığını ve hangi sınırlarda hangi yüklemelerin yapılacağını bilmeyen, hayatında "coopper testi" diye birşey duymayan, testin ne işe yaradığını bilmeyen,bir sporcudaki "beyaz lif kırmızı lif oranının" bilinmesinin ne işe yaradığını bilmeyen ukalalar,Gazete köşelerindeki 3-5 salağın gazı ile Mustafa Denizli neden onu çıkardı ,bunu çıkardı diye ahkam kesecekler..
Yanlış anlama dostum...amacım senin yanlışını bulmak falan değil..ama kusura da bakmasın kimse..bilgi her alanda değerlidir,futbolda da değerlidir..Araştırmamanın,öğrenmemenin,yapmamanın sebebi asla ve asla ;"futbol basit bir oyundur" argümanı ile açıklanamaz... tam tersine herşey kadar futbol da öğrenilmesi ve araştırılması gereken bir olgudur..Bilgi her alan da olduğu gibi futboldada değerlidir..
Sevgi ile kal dostum... |
Bakin sizin soyledikleriniz dogru.Sizde saygi cercevesinde elestiriye varsiniz.Ama sunu soyleyeyim bilim olan futbol degil antenmandir.Zaten bu konuda takimlarda ozel kisiler calisiyor.Kondusyonere,kaleci antrenorlerine yonelik bir elestiri yokki burda.Yapilan elestiriler herkesin gordugu saha ici stratejiler uzerine.Bu isin mantigi cok basit.Cok mac seyreden,biraz okuyan herkes teknik,taktik,sistem gibi konularda hem bilgi hemde fikir sahibi olur.Denizli bu isi bilmiyor soylemlerine bende katilmiyorum.Ama insanlarin Denizlinin yaptiklarina dogru yapti yada yanlis yapti,gerekceside suydu seklinde yorumlarinin bir zarari yok.Herkes biliyorki teknik heyette,yonetimde burda yazilanlari kaale almaz hatta okumaz.Yaptigimiz sadece cok sevdigimiz BJK hakkinda beyin cimnastigi.
Ayrica suda var.Taraftar urun alip,maca gidip kulube para kazandiriyorsa her konudaki fikri dinlenmelidir.Uygulamak yoneticilerin insiyatifindedir.Basit mantikla satici kulup musteri taraftarsa nasil memnun olacagini dile getirmek musterinin en dogal hakkidir.