Alıntı;
"Ama sunu soyleyeyim bilim olan futbol degil antenmandir."
kesinlikle doğru söylüyorsun arkadaşım..ama eleştiri hakkını kendimizde bulduğumuz o saha içi strarejileri inan bana ( %90) bilim olarak kabul ettiğimiz antrenman verileri baz alınarak geliştirilir..yani şunu demek istiyorum..bir hocayı sahaya çıkardığı 11 baz alınarak eleştiriliyorsa ,o takımın çok özel oyuncuları dışında tamamının antrenman verilerini bilmek lazım...bu futbolun çok basit bir kuralıdır..Ayrıca bir takımın yenilgisini yada kötü futbolunu sadece hocaya bağlamak son derece yanlıştır..bunu sadece bulunduğu gazetedeki köşesini torpille elde etmiş ,futboldan zerre nasibini almamış ,trübüne oynayan köşe yazarları yapar..kötü sonuç ve futbolun o takımı oluşturan tüm öğeler sorumludur..Beşiktaş gibi bir takımın santraforu,30 metreden gelen bir ortaya kafa ile vuracağına yanlış vücut açısıyla sol ayağını uzatıyorsa bu hocanın suçu değildir..Bursa maçı,belki de Denizli'nin en az suçlu olduğu,kendi akışını maç içi oluşumların oluşturduğu ,herşeyin Beşiktaş aleyhine tecelli ettiği bir maçtı..Kimse bana Yusuf,Tello,Tabata falan demesin..Bu adamların o maç için ,o şartlarda verecekleri aşağı yukarı aynıdır..Takımın Avrupa standardında oynayan yegane 2 oyuncusu ( ki bunların biri kaleci diğeri stopper mevkii gibi çok kritik pozisyonlarda görev adamları) sakatlanıp çıkarsa ,o maç içinde geri sayım başlamış demektir..Dahası,son iki ayda oynanan maçların zorluk derecesi ve sürekli oynayan ve rotasyonla dinlendirilemeyen 5 oyuncu nun (Ernst,Fink,Sivok,Ferrari,Ekrem) artık resmen sürantrene (verilen idmanı alamaz durumda olmak ) olması takımın omurgasının çökmesine sebep oldu..
Bu takım,4-5 pasif istirahat ve 4-5 günlük rejenerasyon idmanlarının ardından yapılacak makul yüklemelerle gene ligin en iddialı takımı olacaktır..Çünkü ;öyle veya böyle oyun karakterini sahaya yansıtan 1-2 takımdan biridir Beşiktaş..ben güveniyorum..
Hem şampiyon olamasak da canları sağolsun..gecen yıl bizi güldürenler de bunlardı..
__________________  "iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş" |